Inspirerande läsning

Här hittar du inspirerande läsning med fokus på bilen, miljön och allt som hör resande till.

 

 

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Elpriset och drivmedelskostnaderna har varit i ropet den senaste tiden. För de som kör eldrivet är debatten dubbelt intressant. Vad kostar det egentligen att ladda sin elbil? Kan det vara dyrare än att köra på bensin eller diesel?

Fågelbajs fräter på lacken

Snart är 150 miljoner flyttfåglar tillbaka! Din egen bil kommer förstås få sin beskärda del av all denna fågelspillning. Frågan är bara hur länge du kommer låta den sitta kvar?

Därför måste du planera däckbytet extra noga

Behöver du nya vinterdäck i år?  Vår verkstadschef Robert ger dig tipsen på hur du vet om det är dax för byte. För i år kan det bli däckbrist och då är det bra att ha god framförhållning.

Så bra är de nya supersnabbladdarna

Ladda elbilen normalt, snabbt – eller supersnabbt. Men vad innebär egentligen de olika laddhastigheterna?
Här reder vi ut begreppen kring de alternativ som finns på marknaden idag.

Checklista för semester med elbil

Gör resan smidigare. Planera semestern med elbil noga och få en mer avslappnad sommar. Här är några tips för hur du gör bilen redo innan avfärd – och håller både den och passagerarna fräscha under hela resan.

Därför ska du använda laddbox till elbilen

Laddar du elbilen direkt i vägguttaget? Det kan vara lockande, men innebär också risker. Här är några saker du bör känna till innan du pluggar in kontakten.

6 tips inför däckbytet

Det är mycket att ha koll på när det kommer till däckbyte oavsett om du bara ska byta eller köpa nya däck. Här har vi har samlat lite olika tips på vad som kan vara bra att tänka på när våren är i antågande och det är dags för sommardäck, som hjälper dig att spara både pengar och minska ditt klimatavtryck.  

Vilket bilägande passar dig bäst?

Allt fler funderar på om det bästa verkligen är att äga en bil själv. Men det kan vara krångligt att orientera sig i de olika formerna av ägande, delande, hyrande och poolande. Vi reder ut de olika formerna av bilägande som finns, så att du se vilket som passar just dig bäst.

Så åker din hund säkert i bilen

Klart att alla i familjen ska med på semestern. Men vad gäller egentligen och hur ger man sin hund en säker bilresa? Får man lämna hunden i bilen utan tillsyn? Får hunden vara lös i bilen?  Vi har samlat svaren på vad det är som gäller.