Inspirerande läsning

Här hittar du inspirerande läsning med fokus på bilen, miljön och allt som hör resande till.

 

 

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Elpriset och drivmedelskostnaderna har varit i ropet den senaste tiden. För de som kör eldrivet är debatten dubbelt intressant. Vad kostar det egentligen att ladda sin elbil? Kan det vara dyrare än att köra på bensin eller diesel?

Ändra dina vanor och spara el

Ljusslingor, elljustakar och utomhusbelysning, har du koll på din elförbrukning inför julen och på vad som drar mest el hemma hos dig? Om svaret är nej så kan vi lugna dig med att du är långt ifrån ensam. Därför har vi tagit fram smarta tips på vad du kan göra för att minska din elförbrukning.

Därför måste du planera däckbytet extra noga

Behöver du nya vinterdäck i år?  Vår verkstadschef Robert ger dig tipsen på hur du vet om det är dax för byte. För i år kan det bli däckbrist och då är det bra att ha god framförhållning.

Så bra är de nya supersnabbladdarna

Ladda elbilen normalt, snabbt – eller supersnabbt. Men vad innebär egentligen de olika laddhastigheterna?
Här reder vi ut begreppen kring de alternativ som finns på marknaden idag.

Checklista för semester med elbil

Gör resan smidigare. Planera semestern med elbil noga och få en mer avslappnad sommar. Här är några tips för hur du gör bilen redo innan avfärd – och håller både den och passagerarna fräscha under hela resan.

Därför ska du använda laddbox till elbilen

Laddar du elbilen direkt i vägguttaget? Det kan vara lockande, men innebär också risker. Här är några saker du bör känna till innan du pluggar in kontakten.