Läsvärda artiklar

Här skriver vi om det som berör dig som bilist och bilintresserad. Det kan vara allt mellan himmel och jord, men du kan lita på att det är spännande läsning.

Avgiften som är lätt att glömma

Allt fler missar att betala sin trängselavgift i tid. Transportstyrelsen ser tendenser till att påminnelserna ökar i såväl Stockholm som Göteborg. En anledning tros vara att man övergått till att skicka en allt större andel av sina fakturor som digital post.

Är frukosten svenskarnas viktigaste mål?

Det brukar sägas att frukosten är dagens viktigaste mål, men hur väl stämmer det egentligen in på den moderna svensken och dennes matvanor? Och hur mycket skiljer sig våra vanor mellan åldrarna och var vi bor?

Vilka betalar mest

Hur mycket man är beredd att betala för sin bil varierar kraftigt över landet. Statistik från bilförsäljningssajten Wayke visar att priset på genomsnittsbilen skiljer nästan 90 000 kronor mellan toppen och botten på listan.

Den uppkopplade bilen

Internetuppkoppling, mobiltelefonappar och avancerad röststyrning. Redan i dag kan våra bilar mycket mer än många ägare förstått och runt hörnet väntar ännu fler funktioner för bättre service och högre säkerhet.

Ljusare tider för bilbelysning

Nu revolutionerar intelligent LED-teknik och laserprojektorer den eftersläntrande utvecklingen av bilbelysning. En behövlig utveckling, inte minst för oss i norr.

Det rätta virket

Konceptbilen Biofore visar inte några stora nyheter i väghållning, komfort eller motorteknik. Den stora skillnaden från andra bilar är istället att den är byggd av trä.

Svensken på insidan

Du har säkert vilat blicken på ett verk signerat Fredrik Backman - utan att ens veta om det. Han är den svenske designern som formgivit förarmiljön i flera Opelmodeller, nu senast Grandland X.

Snö - ett problem för självkörande bilar

De första självkörande bilarna kommer inte att fungera vintertid.

Milda hybrider kommer seglande

Vad är en mildhybrid? Vi tittar närmare på möjligheter, utmaningar och köregenskaper i de nya biltyperna.

40 det nya 50

Snart blir vägarna långsammare. Bashastigheten i tätort stryps, enligt ett nytt förslag, från 50 till 40 km/tim. Fartsänkningar på landsväg är också att vänta.

Guide – Så fungerar telefonspegling

Låt telefonen ligga. Styr de viktigaste funktionerna med bilens mediasystem istället.

Änglavakt flyttar in

Resan mot den självkörande bilen är påbörjad. I framtida Toyotabilar kommer det att installeras såväl en chaufför som en skyddsängel.

Provkörning Volvo XC40

Med nya XC40 siktar Volvo mot välbeställda yngre stadsbor världen över.

Klättrande maskin ger fri väg

En svensk uppfinning ska göra slut på trafikstörningar vid vägarbeten. Genom att klättra över räcken kan maskinen göra underhåll utan att vara i vägen.