Svenskarnas kaffevanor

Det är ingen myt att svenska folket älskar sitt bryggkaffe. I en ny undersökning som OKQ8 tagit fram, får vi det svart på vitt. Nästan hälften (46 %) vill helst ha kaffet svart, utan mjölk.

I undersökningen visar det sig att 86 procent av alla svenskar mellan 18-79 år dricker kaffe, vilket i sig inte är särskilt iögonfallande. 61 procent dricker kaffe flera gånger om dagen och var femte kaffedrickande svensk (18 %) tror dessutom att de dricker fler koppar kaffe per dag jämfört med genomsnittet i Sverige. 

– Att vi svenskar älskar kaffe är knappast en nyhet, och på OKQ8 har vi alltid tagit frågan om kaffe på stort allvar. Därför känns det helt rätt och väldigt bra att vi nu lanserar Starbucks on the go på bred front på våra stationer. Med den satsningen vill vi öka kundernas valmöjligheter samtidigt som vi upprätthåller en kaffeupplevelse i absolut toppklass, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

 

Män sticker ut

Medelålders män sticker ut i undersökningen som de mest extrema kaffedrinkarna i landet. Var fjärde man mellan 45-59 år (26 %) dricker fler än 5 koppar/dag, vilket är fler än
genomsnittet. Denna åldersgrupp tror även i högst utsträckning att de dricker starkare kaffe än genomsnittet i Sverige (43 %). Det är också män (30-44 år) som i högst utsträckning brukar köpa kaffe vid bensinstationer (68 %). 

När det gäller fikabröd är svenskarna sin tradition trogen, det populäraste fikabrödet till kaffet är klassikern kanelbullen (28 %), följt av wienerbröd (8 %) och chokladboll (7 %). Muffins är verkligen inte svenskarnas favoritfika, endast 2 % anger detta som sin favorit till kaffet.

Koffeinfritt? Nej tack!

Svenska kaffedrickare föredrar svart bryggkaffe (46 %) följt av bryggkaffe med mjölk (27 %), men koffeinfritt ratas. inte en enda respondent (0 %!) föredrar koffeinfritt. 

 

Hos oss på OKQ8 kan du köpa en riktigt god kopp kaffe från Starbucks on the go, gjord på 100 % hållbart odlade bönor. Läs mer om det här.