Återbäring

Som medlem i OK får du återbäring en gång per år efter OK-föreningens föreningsstämma, d.v.s. runt juni-juli. Återbäringen är föreningsspecifik och är en summa pengar som du som medlem får tillbaka på de köp som du gjort hos oss. Varje sommar får du hem en check och en detaljerad blankett kring din återbäring.


Så här fungerar återbäringen

Vad är återbäring?

Återbäring är en föreningsspecifik summa pengar som medlemmar i OK får tillbaka på köp gjorda hos oss på OKQ8 under återbäringsperioden.

För att vi ska kunna dela ut återbäring måste det finnas ett överskott från den återbäringsgrundande verksamheten. Vad som är återbäringsgrundande har bestämts av föreningsstämman som är OK:s högsta beslutande organ.


När betalas återbäringen ut?

Återbäringen får du en gång per år efter OK-föreningarnas årsstämmor, d.v.s. i juni eller juli.

Hur stor är återbäringen?

För det första beror det på hur det har gått för din OK-förening under föregående år. Eftersom återbäringen är en återbetalning av föreningens överskott till medlemmarna får du högre återbäring om föreningen gjort en god vinst under året. Vilken OK-förening du tillhör påverkar också, då återbäringsnivån brukar variera något mellan de olika föreningarna. Det som påverkar din återbäring mest är dock hur mycket du har tankat och handlat hos oss under det gångna året. Ju mer du tankat och handlat, desto större blir din återbäring!

Hur får jag min återbäring?

Du väljer själv om du vill få ditt återbäringsbesked skickat med vanlig post eller om du föredrar att ta emot beskedet digitalt via Kivra.

Återbäringsbeskedet

Här hittar du en blankettguide som förklarar de olika tabellerna och texten på ditt återbäringsbesked. Du hittar också en mängd vanliga frågor och svar kring återbäring och medlemskap.

Sparkonto

Alla medlemmar i OK får ett sparkonto. Pengarna på kontot kommer från sparad återbäring, egna insättningar, räntor mm. Du får självklart ränta på det belopp du har tillgodo.

Rabatter och erbjudanden

OK-medlemmar får fina rabatter och erbjudanden på våra stationer. Det kan gälla varor från vårt härliga matutbud till bilvårdsprodukter.

Medlemsförmåner

Du som medlem i OK, har möjlighet att teckna förmånliga elavtal, försäkringar och har även tillgång till våra partnererbjudanden som ger dig fina priser på bland annat resor och upplevelser.

OKQ8 VISA Kreditkort

Med OKQ8 VISA får du bonus tillbaka på det du handlar, både i och utanför vårt stationsnät.

Bli medlem

OK är en konsumentkooperativ rörelse som består av sju självständiga ekonomiska föreningar. OK:s medlemmar har historiskt betalat ett lägre pris för drivmedel än andra bilister. Totalt är vi ca 1 miljon människor som är medlemmar i OK.

  • Alla medlemmar har medlemsförmåner
  • OK-medlemmar får ta del av rabatter och erbjudanden
  • Med våra kort kan du samla bonus och återbäring
  • Du får finansiella förmåner