OKQ8 Lockarp är vår sjunde hållbara drivmedelsstation

Den 28 januari 2016 invigdes vår fullservicestation OKQ8 Lockarp i Malmö. Stationen är optimerad för minsta möjliga miljöpåverkan och utrustad med sedumtak, solceller och bergvärme. Ambitionen är att stationen ska göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station.

Efter framgången med Europas första hållbara drivmedelsstation i Häggvik utanför Stockholm har konceptet utvidgats. Vår strävan är att göra det så enkelt som möjligt för så många bilister som möjligt att göra hållbara val. Ambitionen är att stationerna ska kunna drivas med minsta möjliga miljöpåverkan, och de ska kunna göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Idag har OKQ8 sju hållbara stationer runtom i Sverige.

Ny butiksupplevelse - både sett till bilistisk kunskap och matkoncept

Det nya Quick To Go-konceptet innebär ett utökat matsortiment som kunder kan njuta av i en loungedel med stora fönster och bekväma sittplatser. Quick To Go-butikerna har också en bilistisk avdelning med tips och råd i butikshyllorna, där kunderna får vägledning att hitta och välja rätt produkt till bilen.