Barnbok om SOLVATTEN

Fu-Ture är titelnamnet på huvudkaraktären i barnboken ”Fu-Ture - Uppdrag rent vatten”, skriven av barnboksförfattaren Mikael Rosengren på initiativ av OKQ8 Scandinavia. Superhjälten Fu-Ture tar oss över skyarna till Afrikas savanner för att, med hjälp av SOLVATTEN, ge rent dricksvatten i en by i Uganda. Boken finns att ladda ner till smartphone och surfplatta.

Vem är Fu-Ture?

Superhjälten Fu-Ture berättar för skolbarnen Anne och Oliver om situationen i Afrika där vatten, på grund av bland annat stor torka, är svårt att få tillgång till. Därefter flyger dem, hand i hand över skyarna med en SOLVATTEN-dunk på ryggen för att ge rent dricksvatten till byinvånarna i Uganda. Boken är skriven av barnboksförfattaren Mikael Rosengren och illustratören Sanny Thor, i samarbete med OKQ8 Scandinavia.

Ladda ner boken om Fu-Ture

Boken om Fu-Ture finns att ladda ner som e-bok till din smartphone eller surfplatta, eller som pdf.

"Fu-Ture - Uppdrag rent vatten" (e-bok)
"Fu-Ture - Uppdrag rent vatten" (pdf)

SOLVATTEN

OKQ8 hjälper familjer i Uganda att få tillgång till rent dricksvatten genom den innovativa vattenbehållaren SOLVATTEN, som med hjälp av solenergi omvandlar smutsigt vatten till rent dricksvatten. Varje gång en bil kör genom en biltvätt hos oss donerar vi motsvarande fyra liter dricksvatten till familjer i Uganda. Det är den här historien som vi nu berättar om i en barnbok. Boken vänder sig primärt till barn i åldrarna 3-7 år och är framtagen för att upplysa framtidens generationer om hållbarhet och bristen på resurser runtom i världen.