Utmärkelser och erkännanden

Vi känner oss glada och stolta över att OKQ8:s hållbarhetsarbete uppmärksammas. I mars blev vi för andra året i rad och sjätte gången totalt sedan 2011 utsedda som branschbäst på hållbar utveckling.

 

Våra utmärkelser

Bäst i branschen på hållbarhet - igen

För andra året i rad och för sjätte gången sedan 2011 vann OKQ8 2017 pris som bäst bland drivmedelsbolagen när det gäller miljöarbete och socialt ansvarstagande. Sustainable Brand Index gör årliga undersökningar på hur svenska konsumenter tycker att svenska varumärken är inom miljö och hållbarhet.

Läs vårt pressmeddelande efter utmärkelsen
Besök Sustainable Brands webbplats

DuPont Safety and Sustainability Award 2013

OKQ8 Häggviks hållbara drivmedelsstation var ett av två projekt inom koncernen som lyftes fram när KPI tilldelades DuPont Safety and Sustainability Award 2013. Safety Awards lanserades av DuPont tillbaka i 2002 med syfte att stimulera initiativ inom säkerhet och förebyggandet av olyckor. Nytt för året var att priset utökats till att även inkludera hållbarhet och hållbara korporativa lösningar.

Diesel BioMax - Årets Miljöinitiativ 2013

Vårt drivmedel Diesel BioMax utågs till Årets Miljöinitiativ under Återvinningsgalan 2013. Diesel BioMax är en 100 procent syntetisk diesel som kan reducera CO2-utsläpp med upp till 90%. Drivmedlet testas just nu i samarbete med DHL Freight, Renova och Volvo Lastvagnar.

Partner till GreenBuilding Programme 2013

Som ett resultat av OKQ8:s långsiktiga miljöarbete har EU i november 2013 godkänt OKQ8s ansökan för att bli partner till ”GreenBuilding Programme”, genom OKQ8:s hållbara station i Häggvik.