Teckna elavtal

Här kan du se ditt elpris genom att fylla i ditt postnummer. Signera med BankID om du väljer att bli elkund hos oss.

Kolla uppsägningstid på ditt elavtal

Om du har ett fast elavtal löper det på en viss tid. Vill du säga upp ditt elavtal i förtid kan du därför behöva betala en avgift. De allmänna avtalsvillkoren föreskriver en uppsägningstid på 14 dagar vid flytt, men det bästa är att kolla vad som gäller för din elleverantör. Kolla också hur långt i förväg du behöver säga upp ditt elavtal för att slippa automatisk förlängning. 
Har du ett förmånligt elavtal kanske du vill ta med det till din nya adress. Kolla med ditt elbolag om det är möjligt. När det gäller uppsägning av ditt elnätsavtal så gäller generellt en månads uppsägningstid.

Vi meddelar elnätsbolaget

När du tecknar elavtal med oss informerar vi ditt elnätsbolag om bytet. Elnätsbolaget läser av elmätaren och meddelar resultatet både till oss samt din gamla elleverantör.

Säg upp ditt elavtal själv

Väljer du att bli elkund hos oss sköter vi uppsägning av ditt gamla elavtal. Men vill du hellre göra det själv rekommenderar vi att du skickar ett mejl till din gamla elleverantör. Det är bra, eftersom du då har kvar dokumentation som kan visa vad ni har kommit överens om.

Om du flyttar

Ska du flytta behöver du säga upp ditt elnätsavtal. Annars fortsätter avtalet att gälla som tidigare, med fortsatt skyldighet för dig att betala – trots att du inte bor kvar. 
Många elnätsföretag har flyttformulär på sin webbplats, använd dig av det eller kontakta kundservice. Se till att ha ditt kundnummer, nuvarande anläggningsnummer/anläggnings-ID (det hittar du på din faktura) och gärna det nya anläggningsnumret till hands när du gör flyttanmälan. 

Enligt de allmänna avtalsvillkoren gäller en månads uppsägningstid för nätavtal, om inte annat avtalats.