Elbolag

I Sverige finns ca 150 elbolag som levererar el. Även om själva elen är likadan så kan det vara skillnader i hur den är producerad och vad den kostar. Men det finns även andra skillnader mellan olika elbolag, så ägna gärna lite tid åt att jämföra så att du väljer ett elbolag som passar dina behov och förutsättningar.

Välj med omsorg

Många elkonsumenter tar första bästa elbolag de råkar på. Men det kan faktiskt löna sig att vara noggrann när du väljer elbolag. Det finns flera olika saker att ta hänsyn till. Priset förstås, men också hur elen är producerad.

Men allra viktigast när du jämför elbolag är att du väljer ett som passar dig och din bostadssituation.

Smarta tips!

Vad tycker andra om det elbolag du är intresserad av?

Börja med att kolla upp de elbolag du är intresserad av.

Hur är deras kundsupport? Hur nöjda är deras befintliga kunder? Är de enkla att ha att göra med när det gäller avtal och support? Har de värderingar som stämmer överens med dina? 

Kolla det finstilta när du jämför elbolag

Det är lätt att bli förförd av övertygande argumentation från de olika elbolagen. Men det lönar sig att vara noggrann när du jämför elbolag.

Kolla det finstilta och se till att det inte finns delar i avtalet som kan innebära en nackdel för dig, till exempel att du binder upp dig på väldigt lång tid eller att du har orimligt lång uppsägningstid.

Lägg lite tid på att välja rätt elbolag

Genom att vara lite om sig och kring sig när det gäller att välja elbolag kan du välja ett som passar din situation och ger dig trygg elleverans till ett bra pris.

Det är kanske det som är själva definitionen av ett bra elbolag.