Smörjmedel

Varje dag är en resa mot ett välsmort maskineri. Med oss som partner får du en personlig kontakt för alla dina behov av smörjmedel. Du får snabba direktleverans av precis den olja eller det smörjfett som optimerar din produktion, dina fordon och maskiner. Med över 200 högpresterande smörjmedel, rådgivning och teknisk support finns vi där för dig. Varje dag.

Smarta guider

Online oljeguide och oljeöversättare som gör det lätt för dig att hitta rätt rekommendation, när och var du vill.

Teknisk support

Vi har kunnig teknisk support som hjälper dig med rådgivning och analyser.

Snabba och flexibla leveranser

Snabba och flexibla leveranser av kvalitativa produkter där en stor del av produkterna tillverkas i Stockholm.

Beställ smörjmedel

Här kan du beställa smörjmedel.


Telefon: 020 88 88 00

E-post: smorjmedel@okq8.se

Öppet: 07:00-17:00

Anslut dig till vårt automatiska pejlsystem

Pejlsystem/automatleverans

Vill du slippa beställa drivmedel? Då kan du ansluta dig till vårt automatiska pejlsystem! Ett nivåmätningssystem håller kontroll på cisternlager och skyddar miljön mot onödiga överfyllningar samt ser till att undvika driftstopp.

Tankrengöring

Oavsett placering av en cistern blir det rostangrepp på den. Därför är det lag på att alla cisterner över 1 m³ måste vara besiktigade och godkända. Kontrollen måste utföras av ett SWEDAC-ackrediterat företag.

Elektronisk faktura

Få elektronisk faktura direkt till din mail.

Oljeguiden - Hitta rätt smörjmedel

Sök på ditt registreringsnummer eller fordonets märke, modell och typ, så får du en tydlig rekommendation och detaljerad beskrivning av de smörjmedel som passar fordonet bäst.

Oljeöversättaren

Här kan du snabbt leta reda på den produkt du använder idag och översätta den till en produkt av vårt eget varumärke, OKQ8 eller Q8Oils.

Produkt- och säkerhetsdatablad

Nedan finner du produktinformations- och säkerhetsdatablad för samtliga produkter i vårt drivmedel- och villaoljasortiment.

Informationen är i pdf-format som kräver Acrobat Reader. Hämta Acrobat Reader här.

AdBlue säkerhetsdatablad finns på yara.se

For material safety data sheet in English, please e-mail produktteknik@okq8.se.

Produktkatalog

Produktkatalog - kvalitetssmörjmedel

Trafiken är för Sverige vad blodet i våra ådror är för oss själva. Den är oumbärlig. Motorerna som möjliggör alla transporter utför ett enormt arbete, dag som natt. Därför jobbar även vi dag och natt med att utveckla oljor baserade på den absolut senaste teknologin. Oljor gjorda för att klara alla nya krav. I vår produktkatalog kan du läsa mer om våra smörjmedel.

Om du har särskilda behov av produkter kan vi hjälpa dig att ta fram dem genom vår egen smörjmedelsfabrik i Sverige, kontakta oss så berättar vi mer.

Ladda ner produktkatalog (pdf) ›

Våra återförsäljare

Hitta du inte de produkter du letar efter kan du klicka här och hitta våra återförsäljare för Q8Oils från Kiruna i norr till Brantevik i söder.

Hitta återförsäljare ›

Teknisk service

OKQ8 erbjuder även ett antal tjänster för att underlätta för dig som arbetar med eller köper in smörjmedel. Här nedanför ser du vårt utbud av smörjmedelsrelaterade tjänster.

 • Oljeanalyser

  Vi erbjuder analyser av smörjmedel som kan hjälpa dig som har dieselmotorer, fartyg, hydraulsystem eller andra typer av anläggningar att nå maximal driftsekonomi. Vi har ett analyssystem, som vi kallar KRAS (Kuwait Routine Analysis System), som genom regelbundna analyser kan ge information om utrustningens tillstånd, hjälpa till att planera för service och t o m förhindra haverier.


  Genom att regelbundet analysera bl a vilka metallpartiklar och föroreningar som förekommer samt deras halter kan du få reda på var i motorn det finns onormalt slitage samt vilka delar som inte fungerar tillfredsställande. Du får möjlighet att i tid vidta förebyggande åtgärder som oljebyte, service eller reparation.


  Kontakta teknisk service & utveckling för mer information om KRAS

  Vi har öppet: vardagar 8.00-16.15
  E-post: produktteknik@okq8.se
  Tel: 08 - 506 805 40
  Fax: 08 - 28 16 69

 • Smörjmedelsfabriken

  Petrolia - vår smörjmedelsfabrik

  Visste du att största delen av de smörjmedel och bilkemiska produkter som vi säljer, tillverkas av vår egen smörjmedelsfabrik Petrolia AB i Stockholm.


  Ute på Loudden tillverkas de flesta av produkterna som säljs på bensinstationerna och företagsmarknaden. Genom egen tillverkning av smörjmedel säkerställer vi att våra produkter möter de svenska förhållandena och kraven från den svenska fordons- och industriparken.


  Petrolia är en av Skandinaviens största och modernaste smörjoljefabriker. Här tillverkas våra kvalitetssmörjmedel för bland annat svensk motorsport, persontrafik, tung trafik och landets industrier. Bolaget bildades 1997 och är samägt av OKQ8 och lantbrukskooperationens bolag Lantmännen Energi AB.


  Ett färdigt smörjmedel består av ca 75 - 98 procent basolja och resterande mängd är funktionsförbättrande tillsatser. Varje olja har ett unikt recept där mängden och typen av basolja och additiv framgår. Bakom recepturen för smörjmedlet ligger ett intensivt och mångårigt forsknings- & utvecklingsarbete, som görs på KPR&T (Kuwait Petroleum Research & Technology) i Rotterdam. Det färdiga smörjmedlet testas enligt standardiserade testmetoder, framtagna av världens fordons- och motortillverkare.


  Petrolia tillverkar ett smörjmedel enligt receptet med olika basoljor och additiv. Blandningen värms upp och rörs om enligt bestämda rutiner. Tillverkningen av smörjmedlet handlar om små toleranser som kräver stor noggrannhet. Prover tas kontinuerligt och allt ska godkännas av Petrolias eget laboratorium. Processen är kvalitetssäkrad enligt ISO 9001:2000. Petrolia är även certifierat enligt ISO 14001 (miljö) och OHSAS 18001 (arbetsmiljö). Petrolia är inte bara en smörjmedelsfabrik utan levererar även spolarvätska, glykol, avfettning, tändvätska och så vidare.

 • Smörjmedelshantering

  Genom att låta någon av våra experter gå igenom din smörjmedelshantering kan du snabbt erhålla stora fördelar vad gäller både hanteringen och användandet av smörjmedel. Många användare köper idag av olika skäl onödigt många oljeprodukter. Vi kan hjälpa dig att effektivisera produktvalet och minska det till en nivå som ger dig hanteringsmässiga fördelar utan att göra avkall på utrustningens smörjningsbehov.


  Vi tar samtidigt hänsyn till alla nya lagar och krav från både myndigheter och utrustningstillverkare för att försäkra oss om att rätt olja/fett smörjer på rätt ställe. Våra smörjgenomgångar leder i de flesta fall till att våra kunder får lägre kostnader för lagerhantering och minskat behov av service på utrustningen på grund av effektivare smörjning.  Kontakta teknisk service & utveckling

  Vi har öppet: vardagar 8:00-16:15
  E-post: produktteknik@okq8.se
  Tel: 08 - 506 805 40
  Fax: 08 - 28 16 69

 • Spilloljehantering

  Även de bästa oljorna måste någon gång bytas ut. Att bli kvitt sin spillolja ska vara så enkelt och kostnadseffektivt som möjligt. Vi hjälper dig (i samarbete med Ragn-Sells) att få fram den lösning som bäst passar dina behov. Vi kan bland annat erbjuda dig att på ett miljöriktigt sätt få spilloljan reraffinerad till ny basolja. Detta borde vara ett självklart miljömål i många organisationers miljöledningssystem. Vi erbjuder också olika uppsamlingslösningar till bra priser.

  Tomfat
  Här nedan finner ni en länk till infomation gällande hantering av tomma plåtfat.

  Plåtfat i kretslopp

 • Utbildning

  Vår mångåriga erfarenhet av smörjmedel är inget som vi vill behålla för oss själva. I vårt dagliga arbete ingår att föra ut information till våra kunder i form av nyhetsbrev och information på vår hemsida. Vi skräddarsyr även utbildningar för våra kunder där vi tillsammans diskuterar målet med utbildningen.


  Ofta ingår produktkunskap men vi hanterar givetvis även ämnen som smörjteknik, lagstiftning, miljö och hälsa. En utbildning kan sträcka sig från 30 minuter till 2 dagar, allt beroende på vad du som kund behöver. Vi arbetar regelbundet med utbildning och gensvaret som vi möter ute hos våra kunder är genomgående positivt.  Kontakta teknisk service & utveckling för utbildningar i smörjmedel

  Vi har öppet: vardagar 8:00-16:15
  E-post: produktteknik@okq8.se
  Tel: 08 - 506 805 40
  Fax: 08 - 28 16 69

Kontakta teknisk service & utveckling för mer information om KRAS

Vi har öppet vardagar 8:00-16:15
E-post: produktteknik@okq8.se
Tel: 08 - 506 805 40
Fax: 08 - 28 16 69Allmänna villkor OKQ8 Smörjmedel ›

Ladda ner produktkatakog (pdf) ›
Terms in English (pdf) ›