Båttvätt

Tvätta båten istället för att bottenmåla. Ett mer hållbart alternativ både för miljön och för plånboken. Nu kan du tvätta din båt på vår station på Lidingö, Islinge hamnväg.

Båttvätt 125 kr/meter

Du kan enkelt boka och betala din båttvätt via bokningssystemet nedan. Självklart kan du även betala med kort direkt vid båttvätten. Medan maskinisten tvättar din båt kan du i lugn och ro sitta kvar ombord. Om du är medlem och vill ha återbäring betalar du inne på vår station. Då kan du även passa på att ta en kopp kaffe eller varför inte en glass?

Så här gör du:

1. Sjösätt utan att bottenmåla

Det är viktigt att du så snabbt som möjligt gör rent ditt skrov från gammal eller lös bottenfärg som kan lossna när du tvättar båtbotten. Både för miljöns, fartens och estetikens skull.

2. När är det dags att tvätta båten?

Tvätta båtbotten när farten bromsas av beväxning eller när du tycker att båten är för smutsig. Låt aldrig havstulpanerna bli äldre än 5 veckor på östkusten.

3. Boka tvättid

Du kan boka din båttvätt här, alternativt ringa eller sms:a till 0705-784124. Välj station "Islinge" i listan.

4. Vad kostar det?

Båttvätt kostar 125 kronor per meter, men det blir billigare om du köper fler tvättar. Mer detaljer om priser och erbjudanden hittar du på boatwasher.se.

5. Betala

Hos oss går det bra att förskottsbetala när du bokar via boatwasher.se, betala vid båttvätten med kontokort eller betala direkt i vår butik om du är medlem och vill ha återbäring på din tvätt. Då bjuder vi dig på kaffe också.

6. Njut av din nytvättade båt

Nu är det bara att njuta av din snygga, snabba och giftfria båt hela sommaren.

Båtvätt på OKQ8

Vi på OKQ8 arbetar ständigt med att förbättra våra erbjudanden, inte minst inom hållbarhet. Båttvättar är ett miljövänligare alternativ istället för att bottenmåla med giftiga färger som är farliga för miljön och till viss del förbjudna. En ren båt drar dessutom mindre bränsle - bättre både för skärgårdsmiljön och för plånboken.

Genom aktiv handling vill vi ta vårt ansvar för en minskad klimatpåverkan och en bättre miljö.


Läs mer om vårt arbete för utvecklingen av hållbara produkter och tjänster här.