Frukost

En bra start på dagen börjar i magen. Därför har vi på OKQ8 extra bra priser på olika frukostpaket. Håll humör och koncentration på topp så kör du bättre och ger kroppen den det behöver.

Frukost hela dagen

Frukosten är det viktigaste målet på dagen. Det är då du får chansen att fylla på med energi för att orka med dagens utmaningar. Dessutom fungerar hjärnan bättre med mat i kroppen. För ett skarpt sinne och god koncentration erbjuder vi därför Fairtrademärkt kaffe och smörgås i olika varianter och storlekar. Köp till exempel kaffe, liten fralla och en drickyoughurt från 49 kronor. Hos oss hittar du också krämig yoghurt, svalkande juicer och läckra smoothies. Och är man sugen på en varm frukost så kan vi även erbjuda en smakrik och mättande Tortilla med Egg & Bacon.

Vi gör på i stort sett samtliga våra stationer våra fräscha frukostmackor i butiken, flera gånger under dagen. Det finns många olika alternativ, ljust och mörkt bröd, med ost och chark, eller helt vegetariskt.

En riktigt god morgon börjar hos oss.

En riktigt bra frukost

Vi har frågat vår fina personal ute på våra stationer vad de äter till frukost, vad de skulle bjuda på till frukost och vem de helst skulle vilja äta frukost med. Här på vår frukostsida kan ni se vad Jesper vill bjuda Karin på.

Kolla in vad de andra säger på vår Youtube-kanal. Kanske får du ett nytt smarrigt frukosttips?

Är frukosten svenskarnas viktigaste mål?

Det brukar sägas att frukosten är dagens viktigaste mål, men hur väl stämmer det egentligen in på den moderna svensken och dennes matvanor? Och hur mycket skiljer sig våra vanor mellan åldrarna och var vi bor?

En undersökning av Florida Grapefrukt visar det sig att den vanligaste orsaken till att svenskar hoppar över frukosten är trötthet. 42 procent av de som inte äter frukost svarade att det berodde på att de gick upp för sent. Andra orsaker till att hoppa frukosten var att många svenskar helt enkelt inte gillar frukost eller att de fokuserar på att få barnen klara för dagis eller skolan. Fem procent uppgav att de bara äter en frukt på morgonen. En procent uppgav också att de hellre sysslar med sociala medier än att äta frukost.