Starbucks

Välkommen in på en riktigt god, och hållbar kopp kaffe från Starbucks. Stanna till och njut en stund hos oss eller ta med dig koppen på vägen.

Lyxigt och hållbart kaffe för dig på väg

Nu kan du njuta av kaffe, te eller choklad bryggt på Starbucks välkända ingredienser hos OKQ8:s stationer runt om i landet*. Det betyder att vi kan erbjuda dig en riktigt lyxig kopp kaffe samtidigt som vi säkerställer hållbarhet och bra arbetsvillkor för kaffebönderna. Är du ingen kaffedrickare erbjuder Starbucks flera härliga tesorter och ljuvlig varm choklad som även dessa är noga framställt och certifierat. Hos oss kan du alltid njuta med gott samvete.


  • Smakupplevelse utöver det vanliga med en enkel knapptryckning
  • Etiskt odlat och certifierat kaffe, kakao och te
  • Alltid färskbryggt


*Lokala avvikelser kan förekomma.

Massor av goda Starbucksfavoriter hos OKQ8

Starbucks® Espresso Roast är etiskt odlat och certifierat

Gör skillnad på riktigt

Starbucks är världens största kaffekedja. Storleken är en styrka, inte minst när det kommer till hållbarhetsarbete och att verkligen kunna göra skillnad. Starbucks samarbetar med organisationerna SCS Global Services och Conversation International. Tillsammans har de utvecklat en egen certifiering; C.A.F.E (Coffee And Farmer Equity) för att leda och driva goda villkor för arbetare och miljö.

Denna certifiering säkerställer etiska inköp, d.v.s. att Starbucks endast köper hållbart odlat kaffe både från privata och kooperativa odlare.

Kakao som är god på flera sätt

På samma sätt som för sina kaffeodlare arbetar Starbucks för att främja etiska inköp och hållbart odlade råvaror tillsammans med sina kakaoodlare. Precis som med kaffet, köper Starbucks kakao på ett sätt som säkerställer långsiktiga leveranser av etiskt inköpt högkvalitativ kakao medan de positivt bidrar till miljön och kakaoodlande samhällen. Cocoa Practices-programmet utnyttjas i dag av 10 000 bönder i över 21 kooperativ och förbättrar deras konkurrenskraft på marknaden genom minskade kostnader och ökad öppenhet.

Ethical Tea Partnership

Starbucks är medlem i Ethical Tea Partnership som hjälper teproducenter att tillverka te på ett miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt. Detta säkerställer också att Starbucks teer tillverkas hållbart under säkra, transparenta och humana arbetsförhållanden.

Starbucks historia

Precis som OKQ8 har Starbucks en lång och spännande historia. Den startade 1971 då Starbucks öppnade sitt första café på Seattles historiska Pike Place Market. Här erbjöd de tre vännerna Jerry Baldwin, Zev Siegl och Gordon Bowker de allra finaste rostade kaffebönorna. Företaget blomstrade och 1977 hade Starbucks 6 butiker i Seattle. Idag är Starbucks världens mest kända kaffemärke med över 30 000 butiker i 80 länder.

Vi på OKQ8 är stolta över att erbjuda Starbucks välkända kaffe längs våra svenska vägar. Starbucks kaffemaskiner och bryggare är laddade med finaste bönorna och smakerna från Starbucks. Konceptet är framtaget för att kunna leverera en genuin Starbucksupplevelse på andra platser än Starbucks egna kaféer. Välkommen in på en kopp!