Rädda mat med OKQ8 och Too Good To Go

Visste du att en tredjedel av all mat som produceras slängs. Därför samarbetar vi med Too Good To Go som jobbar med att stoppa matsvinnet så all mat hamnar i magen, inte i soporna.

Fler än 250 miljoner måltider har redan räddats med Too Good To Go i världen. Det här är appen för dig som älskar god mat och en bra deal. 

Ladda ner appen och hjälp oss att rädda mat redan idag

Så funkar det:

1. Ladda ner appen Too Good To Go: Google Play, App Store

2. Öppna appen och hitta Överraskningskassar med mat från OKQ8-stationer i ditt närområde.

3. Välj en Överraskningskasse från Upptäck-sidan, reservera den och bekräfta köpet.

4. Hämta den från butiken vid angiven upphämtningstid.

5. Njut av maten! Du har just räddat en måltid från att kastas och gjort något bra för vår planet!

Tillsammans kan vi minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö.

Vad är en Överraskningskasse?

Too Good To Go-användare köper en Överraskningskasse fylld med mat som riskerar att slängas i slutet av dagen. Kassen är prissatta till en tredjedel av innehållets ursprungliga värde. Hos OKQ8 kommer detta innebära matvaror till ett ordinarie pris av ca 120 SEK som säljs för 39 SEK på appen.

Vad som ligger i Överraskningskassarna kommer att variera från dag till dag och är alltid en överraskning för kunden.

Till en början kommer samtliga OKQ8-stationer ha en “blandkasse” (s.k. "Överraskningskasse" i appen). Kategorin kommer att vara "livsmedel". Hos OKQ8 kommer detta innebära matvaror till ett ordinarie pris av ca 120 SEK som säljs för 39 SEK på appen.

Om Too Good To Go

Too Good To Go är världens största matsvinnsrörelse och startades i Danmark 2016. Idag finns företaget i 17 länder och har hittills räddat över 250 miljoner måltider genom att göra det enkelt för både restauranger, butiker, caféer och användare att ta tillvara på överskottsmat. 

Konceptet ger alla en möjlighet att enkelt bekämpa matsvinnet. Användaren får bra mat till reducerat pris och hjälper samtidigt matställena att minska sitt matsvinn. Tillsammans med appen har rörelsen även lanserat projekt för att förändra datummärkningar på livsmedel och initiativ som hjälper hushåll att minska sitt matsvinn.

Idag samarbetar över 200 bemannade OKQ8 stationer med Too Good To Go.