Däck

Bra däck är A och O när du ska ut på vägarna. Oavsett om det är is, snö eller regn är det viktigt med bra däck och rätt mönsterdjup. Hos oss på OKQ8 kan du köpa däck som passar både din bil och din plånbok. Vi har däck från flera av de ledande däcktillverkarna.

Sommardäck

Vi på OKQ8 erbjuder sommardäck till bra priser och från flera ledande däcktillverkare. Hitta nya sommardäck till din bil genom att söka efter märke, dimension och profil / tum.

Vinterdäck

Hos OKQ8 kan du hitta nya vinterdäck till din bil. Sök efter märke och önskad dimension och välj mellan dubbat och odubbat. Besök din närmaste station så hjälper vi dig att välja.

Fälgar

Sök efter fälgar som passa både din bil, plånbok och smak genom att ange registreringsnummer eller bilmodell. Hos oss hittar du aluminium-, lättmetall- och stålfälgar.

OKQ8 Bilverkstad

Vi finns på ca. 90 platser runtom i landet och kan hjälpa dig med ditt däckbyte. Du kan lämna in och hämta ut dina däck när det passar dig - även kvällar och helger.

Regler och tips

Har du koll på alla regler kring mönsterdjup och hastighet? Eller de olika däckmärkningar som finns? Vi reder ut olika begrepp som du som bilist kan behöva känna till. Du får också tips på hur du ska bevara dina däck för bästa hållbarhet och körkvalitet. Besök någon av våra bemannade stationer så berättar vi mer och hjälper dig att köpa, ta hand om och byta däck.

EU-märkning på däck

För att hjälpa konsumenter fatta mer välgrundade beslut när de köper däck infördes en ny EU-märkning på däck 1 november 2012.