Vinterdäck 2020/21

Bra däck är A och O när du ska ut på vägarna. Oavsett om det är is, snö eller regn är det viktigt med bra däck och rätt mönsterdjup. Hos oss på OKQ8 kan du köpa däck som passar både din bil och din plånbok. Vi har däck från flera av de ledande däcktillverkarna.

När kommer årets första halka?

Varje år blir många överraskade av när halkan slår till på hösten. Kom in till någon av våra 90 bilverkstäder så får du hjälp med vinterdäcken. Vi kollar och skiftar dem åt dig.

Just nu får du 500 kronor rabatt när du byter in dina gamla däck till fyra nya vinterdäck från Gislaved, Continental eller Kumho. Erbjudandet gäller 5 oktober–30 november. Passa även på att fråga oss om nya fälgar.

Miljötips: överväg dubbfria vinterdäck

Dagens dubbfria vinterdäck är speciellt anpassade för nordiskt klimat och fungerar utmärkt för de flesta av landets bilister. De är till och med många gånger bättre än dubbade däck, speciellt om du kör på vägar med lössnö, packad snö eller rå is. De gånger dubbade vinterdäckfungerar bättre är på ren, blank eller våt is. Men med rätt fart och god framförhållning klarar sig de flesta utmärkt med dubbfria däck.

 

Vinterdäckslagen (regler och datum) 

  • Perioden 1 okt – 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck oavsett väglag. 
  • Perioden 1 dec – 31 mars måste vinterdäck (dubbade eller odubbade) användas om det är vinterväglag. 
  • Om det är eller förväntas bli vinterväglag får dubbdäck användas oavsett datum och tid.