Drivmedel

På våra stationer kan du alltid rulla in och fylla på tanken med bensin och diesel. Förutom traditionella drivmedel jobbar vi för att så många som möjligt av våra stationer även ska kunna erbjuda ett brett sortiment av alternativa drivmedel såsom E85, Biogas och HVO.

OKQ8 GoEasy vårdar din motor

Nu lanserar vi OKQ8 GoEasy, vår nya förbättrade bensin och diesel som vårdar din motor så att den blir så effektiv som möjligt och släpper ut mindre.

Vad skiljer OKQ8 GoEasy från våra tidigare drivmedel?

På OKQ8 ställer vi höga krav på våra drivmedel och vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra dem. Med OKQ8 GoEasy har vi höjt kvaliteten på vår bensin och diesel ytterligare, genom att använda tillsatser särskilt framtagna för att vårda din motor, som smörjer och håller motor och bränslesystem rena. På så vis ser vi till att motorn fungerar så effektivt som möjligt. En ren och välsmord motor håller nere bränsleförbrukningen och släpper ut mindre. OKQ8 GoEasy finns på alla våra stationer i Sverige, både bemannade och obemannade.


Vad innebär OKQ8 GoEasy Extra?

Med vårt nya drivmedel uppgraderar vi även kvaliteten på vår bästa bensin, Bensin 98, som blir OKQ8 GoEasy 98 Extra. Förutom de redan mycket goda förbränningsegenskaperna innehåller den nu ännu mer smörjande och rengörande tillsatser som ger motorn det där lite extra. En bensin utöver det vanliga helt enkelt! OKQ8 GoEasy 98 Extra går bra att tanka i alla bensinbilar.


Men vad innebär egentligen att motorn smörjs och hålls ren, och vad är den egentliga effekten?

Vi kan jämföra med en cykelkedja: När vi cyklar utsätts den för smuts och annat som gör att den tillslut inte blir lika smidig att trampa runt. Den måste rengöras och smörjas för att fortsätta fungera lika bra som när den var ny och inte gå sönder. När motorn arbetar bildas smuts och avlagringar som lätt fastnar i motorns förbränningsrum och bränslesystem och kan leda till att motorn fungerar mindre effektivt, jämfört med när den var ny. Genom att hålla motorn och bränslesystemet rent och välsmort så säkerställs att motorn fungerar så bra som möjligt. Resultatet blir att du får en motor som håller längre, använder mindre bränsle och släpper ut mindre farliga avgaser.

Se vår film om OKQ8 GoEasy

Se vår film om GoEasy

Hållbara drivmedel

OKQ8 jobbar med hållbarhet i hela leverantörskedjan från råvara till färdig produkt, för att garantera drivmedlens hållbarhetsprestanda. Vår vision är hållbara drivmedel och på så sätt även en hållbar bilism.

Laddning elbil

El är ett alternativt drivmedel med potential att drastiskt minska utsläppen av koldioxid och sänka bullernivån i trafiken. Läs mer om el som drivmedel och vilka stationer som erbjuder laddstationer.

Tanka ännu billigare!

Med ett OKQ8-kort tankar du billigare, och får samtidigt möjligheten att ta del av rabatter och erbjudanden på mat, fika och bilvårdsprodukter. Här kan du läsa mer om våra kort och ansöka direkt på webben!

I vår prislista kan du se våra aktuella drivmedelspriser:

 

Drivmedel      
Bemannad Obemannad Senaste ändring  Gäller fr.om      
OKQ8 GoEasy Bensin 95

14,61 kr

14,46 kr + 10 öre

2018-12-13

OKQ8 GoEasy Bensin Extra 98 

15,51 kr

15,36 kr + 10 öre 2018-12-13
OKQ8 GoEasy Diesel 15,46 kr 15,31 kr - 10 öre 2018-12-11
Etanol E85 12,06 kr 11,91 kr + 10 öre 2018-12-13
Biogas Bas Sthlm & Uppsala län 18,19 kr / kg        18,19 kr / kg         - 50 öre 2018-11-28
Biogas Bas Övriga landet 18,29 kr / kg 18,29 kr / kg - 50 öre 2018-11-28

Det här är våra rekommenderade drivmedelpriser, lokala avvikelser kan förekomma. Zon-påslag 1-2 öre / liter kan förekomma på vissa platser. 

1 November övergår vi till vinterkvalitet på E85 med högre andel bensin.

 

Produktskatt 2018

Bensin 6,44 + moms
Diesel 4,53 + moms

Skattesatser 2018 ›

Ladda ner vår prisstatistik för drivmedel: Prisstatistik (Ladda ned Exceldokument)

Läs mer om drivmedelspriser för företag: Drivmedelspriser företag

Så sätts våra drivmedelspriser

Det finns ett antal olika delar som till slut blir det literpris som du betalar för att fylla på tanken. Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna när bensinpriset ändras. Nedan har vi samlat några av de faktorer som påverkar priset, vi hoppas att det ska göra det lite lättare.

På en marknad där det inte är så många bolag och bolagen säljer en identisk produkt - t.ex. bensin - driver konkurrensen fram likartad prissättning. Om något bolag under en längre tid skulle ha ett lägre pris än konkurrenterna skulle kunderna naturligtvis byta till detta bolag. Kunderna skulle på sikt överge det bolag som har ett högre pris. Resultatet av detta blir att bensinpriset hamnar på samma nivå hos de olika bolagen.

Oljepriset

Olja är en råvara och oljepris menas ofta det spotpris som oljan handlas för på världens råvarubörser. Det finns ett antal olika saker som bestämmer oljepriset, inte minst det globala konjunkturläget som styr efterfrågan på olja.

Koldioxid- och drivmedelsskatt

Förnybara drivmedel som etanol och biogas är skattebefriade från dessa typer av punktskatter. Traditionella drivmedel för motorer beskattas däremot med både koldioxidskatt och energiskatt.

Moms

Moms (mervärdesskatt) är en statlig skatt som är densamma i hela EU. I Sverige betalar vi moms på de flesta produkter och tjänster som konsument och för drivmedel utgör den 20 procent av priset.

Påslag

Sist – och i detta fall faktiskt minst – läggs en viss kostnad till på priset hos oss. Påslaget ska bland annat täcka kostnader för personal och löner. Vi hoppas alltid kunna ge den bästa servicen till våra kunder.

Hållbarhet och miljö

Drivmedel är det viktigaste området att jobba med för att OKQ8 ska bli mer hållbart och vår ambition är att vara drivande när det gäller infrastruktur för förnybara drivmedel. Vår vision är mer hållbara drivmedel och en hållbar bilism. Vi vill jobba med hållbarhet i hela kedjan, från råvara till färdig produkt. För att vi ska kunna garantera drivmedlens hållbarhetsprestanda är det en förutsättning.

Vårt arbete för en hållbar bilism kan se ut på flera olika sätt, till exempel genom att erbjuda förnybara drivmedel och ett större utbud av gröna produkter i butikerna, genom att bygga hållbara stationer eller genom att ställa krav på ett gott hållbarhetsarbete hos våra leverantörer. Läs mer i vår hållbarhetsredovisning eller i informationsbladet Hållbara drivmedel.

För att reducera miljöpåverkan och kunna möta efterfrågan på nya miljövänligare drivmedel arbetar vi med låginblandning av biodrivmedel. Det innebär att förnybar råvara blandas i den vanliga bensinen och dieseln.Detta är ett av de mest effektiva sätten för oss att bidra och vi jobbar kontinuerligt med att öka andelen förnybart i de vanligaste bränslena.

OKQ8 har för fjärde året i rad röstats fram av konsumenterna som branschbäst i Sustainable Brands Index för drivmedelsvarumärken. Det är vi både glada och stolta över!

Läs om våra drivmedel:

OKQ8 GoEasy Bensin


OKQ8 GoEasy Diesel

Diesel Bio HVO

AdBlue*

* AdBlue är en kompletterande produkt som används i dieselbilar med avgasreningsutrustning av SCR-typ