Supersnabbladda

Nu blir det enklare att köra eldrivet. Tillsammans med Skellefteå Kraft etablerar vi just nu på våra stationer ett av Sveriges största nätverk med supersnabbladdare. Detta för att göra elbilsladdningen snabbare, enklare och mer tillgänglig.


Hitta närmaste supersnabbladdare

Lätt att betala

När du laddar vid våra supersnabbladdare kan du betala med betalkort eller via telefon, utan krav på abonnemang eller annat som kan upplevas krångligt.

Effekt på 150 kW

Våra supersnabbladdare har en effekt på 150 kW. Det betyder att rena elbilar kan ladda upp till 80% på omkring en halvtimme.

Hur snabbt det går beror på:

 • hur många bilar som laddar vid samma laddstolpe samtidigt
 • på batteriets status och storlek
 • bilens möjlighet att ta emot hög effekt
Laddhybrider kan inte ta emot så hög effekt och kan därför inte laddas med supersnabbladdare.

Ladda ner appen OKQ8 Elbilsladdning

Genom vår app kan du:

 • Enkelt hitta till närmsta laddare längs vägen
 • Se laddeffekt, pris och antalet uttag på vald laddstation
 • Registrera ditt kontokort för smidig betalning
 • Se laddhistorik och bevaka din laddning på distansÄr du företagskund?

Vi vill underlätta för dig som företag att göra mer hållbara val. Därför erbjuder vi en helhetslösning inom elbilsladdning som inkluderar rådgivning inom val av drivmedelsförmån, installation av laddare och drifttjänst.

Vi har dessutom en smidig betallösning med OKQ8 Företagskort där du kan samla alla dina drivmedelsköp, både flytande och el, på en och samma faktura.

OKQ8 + Skellefteå Kraft

Nätverket med supersnabbladdare möjliggörs genom vårt samarbete med Skellefteå Kraft, ett av Sverige äldsta och största elbolag som producerar förnybar energi med egna kraftstationer för både vind- och vattenkraft samt bioenergi. Genom vårt samarbete med Skellefteå Kraft driver vi tillsammans på utvecklingen av mer förnybar produktion i energisystemet, även om vi inte kan garantera att det kommer förnybar el just genom våra laddstolpar.

Om Skellefteå Krafts egen produktion inte räcker till köper de el från elbörsen Nord Pool och säkerställer att den kommer från förnybar produktion genom ursprungsgarantier. Läs mer om Skellefteå Kraft och förnybar el på skekraft.se

Ladda snabbare och enklare

Idag sker laddningen till största del i hemmet eller på arbetet och möjligheterna till publika laddplatser längs vägarna är begränsad.

Därför bygger vi nu tillsammans med Skellefteå Kraft supersnabbladdare på fler än 300 stationer runt om i landet de närmaste åren, så att du som elbilsförare kan ladda bilen snabbare och enklare.

Laddning var du än är

Vårt ladderbjudande innebär ett helhetskoncept som underlättar laddning av din elbil var du än befinner dig - hemma, på arbetsplatsen eller på resan. Vårt erbjudande innefattar laddutrustning, laddboxar, installation och drift samt tillgång till vårt laddnätverk, på och utanför station. 

Ladda elbil hemma, på arbetsplatsen, på resan

Mer om elbilsladdning

Ladda hemma och på arbetsplatsen

Normalladdning

Ungefär 90% av all laddning sker hemma eller på arbetsplatsen genom normalladdning. Det innebär att man genom en laddbox använder bilens inbyggda laddare som omvandlar växelström till likström för att fylla på batteriet. Beroende på laddeffekt och husets säkring tar det olika lång tid att ladda en bil. Vid de vanligaste effekterna 3,7 och 11 kW laddar man bilen med 3,7 respektive 11 kWh per timme. Full laddning av ett batteri på 50 kWh kan med andra ord ta 4-13 timmar. När du laddar din bil genom en laddbox istället för vanligt eluttag går det snabbare och är dessutom betydligt mer säkert eftersom boxen stoppar laddningen när batteriet är fullt och den kommunicerar även eventuella fel.


Hyresrätt/bostadsrätt

Många hyres- och bostadsrättsföreningar väljer idag att skaffa laddningsmöjligheter till sina medlemmar. En förening med laddplatser kan dessutom bli mer attraktiv för framtida lägenhetsköpare. Här kan vi på OKQ8 hjälpa till med skräddarsydda lösningar.

Ladda på vägen

Destinationsladdning

Kallas också semisnabbladdning och passar dig som behöver ladda i några timmar eller över natten. Destinationsladdare finns oftast placerade vid exempelvis köpcentrum, restauranger och hotell. Effekten ligger på omkring 22 kW och laddningen kan ta mellan 2-9 timmar.


Snabbladdning

Används oftast som stödladdning, vid snabbare stopp på drivmedelsstationer och rastplatser. Den vanligaste effekten är på runt 50 kW, vilket innebär att batteriet kan laddas för högst 25 mil på cirka en timme. Snabbladdare finns på ett 40-tal av våra stationer. Se var de finns genom att använda vår stationssök.


Supersnabbladdning

Supersnabbladdare har en effekt på 150 kW. Det betyder att rena elbilar kan ladda upp till 80% på omkring en halvtimme.

Hur snabbt det går beror på:

 • Hur många bilar som laddar vid samma laddstolpe samtidigt på batteriets status och storlek.
 • Bilens möjlighet att ta emot hög effekt.
 • Laddhybrider kan inte ta emot så hög effekt och kan därför inte laddas med supersnabbladdare.

Olika typer av elbilar

Tekniken inom elbilsladdning utvecklas snabbt och antal sålda elbilar och laddhybrider ökar stadigt.
Idag finns det tre olika typer av elbilar på marknaden - rena elbilar, laddbara elhybrider och elhybrider.

 

Elbil

 • Elmotor
 • Stort batteri
 • Laddningsbar
 • Ca 30-50 mils räckvidd

Laddbara elhybrider

 • Elmotor och förbränningsmotor
 • Mellanstort batteri
 • Laddningsbar
 • Ca 3-6 mils räckvidd vid ren eldrift

Elhybrider

 • Elmotor och förbränningsmotor
 • Litet batteri
 • Ej laddningsbar
 • Ca 2 km räckvidd vid ren eldrift

Avdrag för installation av Grön Teknik

Om du ska installera Grön Teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det fungerar på liknande sätt som för rot och rut.

Vill du veta mer?

Ring 020 - 65 65 65 

Öppettider 08:30-16:00 alla helgfria vardagar

Eller kontakta oss via vårt formulär här.

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om elbilsladdning.