Dokumentbank

Här kan du titta i och ladda ner våra produktkataloger. Vi har även flera bra broschyrer för dig som vill lära dig mer om smörjmedel samt få lite tips och råd.

 

Våra smörjmedel på stationen

Som marknadsledare har vi även Sveriges mest omfattande stationssortiment av smörjmedel och täcker därmed de flesta behov. I broschyren Våra smörjmedel kan du läsa om produkterna som ingår i vårt sortiment.

Våra smörjmedel på station: Vi har rätt olja till alla motorer ›

Q8Oils produktkatalog

Behöver du en industriolja eller en olja för entreprenadmaskiner eller lastbilar? I Q8Oils produktkatalog kan du läsa om hela Q8Oils sortiment. Alla produkter kan du köpa via våra återförsäljare eller beställa på någon av våra stationer.

Q8Oils smörjmedel och specialprodukter ›

Allt du behöver veta om motorolja, transmissionsolja, bromsvätska och glykol

Vad betyder det som står på oljeflaskan? Och är inte syntetolja bara en konstgjord smörja? Förresten, varför behöver man inte längre byta olja till vintern? Okunskapen och begreppsförvirringen är stor när det gäller smörjmedel. Med hjälp av följande information kan du fördjupa dina kunskaper om en produkt som du som bilägare aldrig kan vara utan.

Allt du behöver veta ›

Varför syntetolja?

Finns det några fördelar med syntetiska oljor? Är de inte till bara för dem som kör hårt och tävlar? I följande information ger vi dig information om alla fördelar med att använda syntetiska oljor.

Varför syntetolja? ›

Länge leve din båtmotor

När båtsäsongen lider mot sitt slut stundar bråda tider för alla båtägare. Båten ska inte bara upp på land, utan den ska även servas inför kommande vintervila. Framför allt gäller det motorn. En förutsättning för långt liv och pålitlig drift är en ordentligt gjord vinterkonservering. Vi ger dig tipsen om hur du konserverar rätt inför vintern, så du slipper problem under sommaren.

Länge leve din båtmotor ›

Motorcykeloljor, smörjmedel för dig som älskar att ta kurvorna på två hjul

Läs om våra uppskattade MC-oljor som alla är framtagna för motorer som kräver smörjmedel av högsta kvalitet. Q8Oils nära samarbete med Ducati och Suzuki i British Superbike har resulterat i ett brett utbud av högkvalitativa oljor som klarar de extrema påfrestningarna som en MC-olja kan utsättas för. Genom att välja en olja från oss säkerställer du att den klarar den höga temperaturutvecklingen och samtidigt fungerar klanderfritt i både motor, koppling och växellåda. Vårt sortiment täcker allt från banracing till knattemopeder. För dig som hellre glider fram har vi en klassisk SAE 50-olja av högsta kvalitet. Vi ger dig även råd som underlättar ditt val av smörjmedel samt reder ut vad som är myt och sanning gällande MC-oljor.

Smörjmedel för motorcyklar ›

Sex kvalitetsoljor för tvåtaktsmotorer

Det är många som inte inser att tvåtaktsoljan faktiskt är en motorolja. Men trots att den blandas med bensin har den precis samma funktion som en vanlig motorolja, att smörja, tvätta bort sot, förhindra rostbildning och att täta.

Sex kvalitetsoljor för tvåtaktsmotorer ›