Servicehjälpen

Vi på OKQ8 finns till för att göra livet med bilen enklare och roligare. Servicehjälpen är till för att hjälpa dig med det mesta kring din bil. Vår personal finns alltid på plats och hjälper dig i mån om tid, men under fyra helger om året hjälper vi dig lite extra med underhåll av bilen.

Medlemshelger med det lilla extra

På OKQ8 kan du alltid be om hjälp vid exempel byte av torkarblad eller luftning av däck. Vi hjälper dig i mån av tid. Förutom att fylla på spolarvätska och olja ser vi också till att du har en bra glykol inför vintern. Du är välkommen in till oss när som helst under året, men under fyra, stora medlemshelger hjälper vi dig lite extra.

Håll utkik på din närmaste station efter nästa tillfälle.

 • Spolarvätska
  Har du rätt mängd påfylld? Vi hjälper dig gärna att fylla på spolarvätska.
 • Torkarblad
  Nya blad förbättrar säkerheten i mörkret. Vi hjälper dig att hitta rätt blad och byter de också åt dig.
 • Lufttryck
  Med rätt lufttryck sparar du både bränsle och slitage på dina däck. Vi kollar så att du har rätt tryck i däcken!
   
 • Olja
  En välsmord motor klarar kyla bättre. Med vår oljeguide får vi fram rätt olja för din bil.
 • Glykol
  Se till att kolla kylarvätskan inför vintern. Vår personal står redo för att kontrollera temperaturen på din glykol.
 • Frågor och tips
  Vi hjälper dig med det mesta som rör din bil. Har du några frågor finns vi på plats för att ge tips och råd.

Rusta bilen

Vinterrusta din bil

För att ta dig fram på ett säkert sätt under vintern vill vi tipsa om åtta saker du bör tänka på innan du beger dig ut på vägarna. Och glöm inte den allmänna tumregeln: rimfrost - rattmuff på, tjällossning - rattmuff av.

Vårrusta din bil

Nu är det dags att plocka fram motorcykeln, båten eller finbilen. Gör ditt fordon bländande fint inför säsongen och kontrollera grunderna innan du beger dig. Ta även för vana att byta torkarblad samtidigt som du byter däck.

Sommarrusta din bil

Innan du beger dig ut på en välförtjänt semester är det bra att kolla hur bilen mår. Ligg steget före och bocka av allt du behöver för att försäkra dig om att bilen inte lägger av när du är ute på långresa.

Höstrusta din bil

Rusta bilen för rusk och mörker. Här hittar du våra 8 bästa tips för att höstrusta bilen. Du är såklart alltid välkommen till någon av våra stationer, där vår personal svarar på det mesta kring höströj och säker bilkörning.