Sommarrusta bilen

För att få ut det mesta av semestern, och slippa bli stående längs vägarna, har vi här listat åtta snabba tips på hur du kan sommarrusta din bil.

 

Planera inför sommaren, njut av semestern

Innan du beger dig ut på en välförtjänt semester är det bra att kolla hur bilen mår. Precis som du har många andra semester under sommaren och att få tag i en bilmekaniker mitt i semestern är inte det lättaste. Ligg steget före och bocka av allt du behöver för att försäkra dig om att bilen inte lägger av när du är ute på långresa i vårt avlånga land eller kanske ute i Europa.

Gör en snabbkontroll av bilen så slipper du bli stående längs vägen, dessutom behåller du en god stämning i bilen. Kontrollera olja, batteri, lufttryck och spolarvätska så har du kommit en bra bit på vägen. Trevlig resa!

Sommartips 1: Mönsterdjup

Håll koll på däckens lufttryck och mönsterdjup. På grund av våra regniga somrar bör mönsterdjupet vara 3mm, lagen säger dock 1,6 mm.

Sommartips 2: Spolarvätska

Sommarspolarvätska är anpassad efter sommaren och tar enklare bort insekter från rutan. Dessutom har den en doft av äpple.


Sommartips 3: Serva bilen inför semestern


Passa på att serva bilen innan du drar på semester, då slipper du riskera att bli stående och därmed också förstöra ledigheten.

Sommartips 4: Lämna aldrig barn och djur i bilen


När solen steker kan det snabbt bli väldigt varmt i bilen. Lämna därför aldrig småbarn eller djur i en instängd bil, inte ens under några minuter.
Sommartips 5: Första hjälpen

Man vet aldrig när olyckan är framme. Var beredd med en Första hjälpen-väska i bilen, och en varningstriangel eller två.

Sommartips 6: Ventilation

Kontrollera så din AC fungerar innan du drar iväg långt. Bra luft gör att du koncentrerar dig bättre vilket leder till en säkrare körning.

Sommartips 7: Solskydd

Ha solskydd för rutorna när du parkerar bilen. Då slipper du sätta dig i en stekhet bil och med en rykande varm ratt.

Sommartips 8: Var beredd


Uppdatera din GPS eller ladda ner OKQ8's app så hittar du rätt direkt. Det spar på både tid och humör.