Vårrusta bilen

Äntligen är våren här och det är dags att plocka fram både båt, husvagn och motorcykel. Det är mycket som ska göras rent, och mycket att tänka på. Här har vi listat sex snabba tips till ett vårfint och körklart fordon.

Vårrusta din bil

Nu är det dags att plocka fram motorcykeln, båten eller finbilen. Gör ditt fordon bländande fint inför säsongen och kontrollera grunderna innan du beger dig. Ta exempelvis för vana att byta torkarblad samtidigt som du byter däck och passa även på att ta hand om lacken när du ändå är igång.

Vårtips 1: Kolla batteriet

Under vintern kan kylan göra att ditt batteri tappar kraft. Kontrollera och ladda ditt batteri i samband med däckbyte.

Vårtips 2: Däckbyte

Ett viktigt datum att komma ihåg är 15 april. Det är sista dagen som det är tillåtet att använda dubbdäck på bilen. 

Vårtips 3: Lackservice


En bil ska helst vaxas två gånger om året. Gör det till en vana av att vaxa och polera lacken i samband med att du byter däck.
Vårtips 4: Kolla olja

Kolla och fyll på olja. Sök på ditt registreringsnummer i Oljeguiden eller fråga oss på station så hjälper vi dig att hitta rätt olja till din bil.

Vårtips 5: Storrengöring

Passa på att rengöra bilen ordentligt när det blir vår så blir du av med saltrester på lacken. En ren bil både håller längre och förhindrar att rost bildas.

Vårtips 6: Nya torkarblad

Torkarblad ska bytas helst två gånger per år. Ta för vana att byta torkarblad i samband med att du byter däck så har du alltid fräscha blad på bilen.