Biltvätt

Med våra automatiska biltvättar kan du koppla av medan våra maskiner tvättar din bil. Enklare än så här blir det inte! Välj mellan flera olika program och funktioner, exempelvis vår bästa tvätt X-Shine med dubbel avfettning och dubbel högtryckstvätt.

Biltvätt från 139 kr

Välj en maskintvätt som sköter sig själv. Det är det absolut enklaste och snabbaste sättet att få bilen ren och fin. En biltvätt tar mellan sju och tio minuter. Luta dig tillbaka och låt maskinen göra jobbet under tiden. En del av våra bemannade OKQ8-stationer erbjuder tvätthallar med lyft, för enkel rengöring under bilen. Kontakta din närmaste station om du vill veta mer.

Här är våra automatiska tvättprogram

Skiftet mellan sommar och vinterprogram sker successivt från norr till söder. Nedan visas våra vinterprogram - med avfettning istället för skumtvätt och insektslösning.

X-Shine    
299 kr
Renast    
179 kr
Renare   
159 kr
Ren        
139 kr
Avfettning O x2 O x2 O O
Högtryck O x2 O O O
Schampo O O O O
Vax O O O O
Tork O O O O
Hjultvätt O O O
Underspolning O O
Rengöringsdukar ruta panel, hand            O O
Turtle vax-polering O


Priserna är våra rekommenderade priser. Lokala avvikelser kan förekomma.

Så här gör du:

1. Välj tvättprogram i kassan - då får du en kod som du behöver för att åka in i tvätthallen. 
2. Slå in koden utanför tvätthallen. 
3. Fäll in backspeglarna, se till att alla fönster är stängda, skruva av antennen och stäng solluckan. Sedan är det bara att köra in. Lägg i handbromsen när du är på plats. 

På flera av våra biltvättar kan du betala med kort och välja tvättprogram direkt vid infarten om du vill.

Tips på vägen

Ju fler gånger du tvättar, desto blankare blir bilen. Det är faktiskt sant. Att borstarna i maskintvättar skulle repa lacken är en gammal myt som lever kvar sedan biltvättarnas begynnelse. Då var borstarna utrustade med nylonstrån som kunde lämna märken efter sig på lacken. I dag använder vi mjuka ”Carlite”-borstar. De är väldigt skonsamma mot lacken och har snarare en polerande effekt, deras borstar påminner nästan om wettexdukar. Bilen blir blankare ju fler gånger du tvättar den.

OKQ8 och SOLVATTEN ger rent vatten till behövande i Uganda

SOLVATTEN är en vattenbehållare som renar vatten från farliga partiklar med hjälp av solljus. Varje gång du tvättar bilen i vår maskintvätt bidrar du med 4 liter rent och uppvärmt vatten till de behövande i Uganda.