Hållbar biltvätt

Sju av tio svenskar vet att det är miljöskadligt att tvätta bilen på gator, uppfarter eller gräsmattor. Våra tvätthallar är utrustade med oljeavskiljare och reningsverk och i våra biltvättar och snabbtvättar använder vi Svanenmärkta tvättkemikalier.

Tvätta rätt

Det utförs drygt 30 miljoner biltvättar per år i Sverige och det finns beräkningar på att ca. 10 miljoner sker hemma och inte på en anläggning avsedd för biltvätt.Varje år rinner stora mängder olja och tungmetaller ut med tvättvattnet. Därför är det viktigt att du tvättar bilen i en hall eller ett bås med reningsverk och oljeavskiljare.

Vi på OKQ8 har tre typer av tvättlösningar. Kom till oss så hjälper vi dig få en ren bil på ett mer miljövänligt sätt!

Steamrex by OKQ8

Nyhet! Miljövänlig, smidig och effektiv biltvätt i Stockholm

Låt oss tvätta din bil skinande ren med ånga. Vi kommer till dig när passar dig bäst, oavsett om det är i hemmet, på arbetsplatsen eller någon annanstans.

Stora biltvättarhelgen

Sveriges VA-organisationer har ett samarbete under namnet Svenskt Vatten vars syfte är att arbeta för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Den Stora biltvättarhelgen är ett initiativ från Svenskt Vatten som ska uppmärksamma och inspirera allmänheten till att tvätta bilen på rätt sätt och därmed bidra till en stor miljöinsats.


Läs mer om Svenskt Vatten >
Läs mer på kampanjsidan för Stora biltvättarhelgen >

Stolt medlem i Hållbar biltvätt

Vi på OKQ8 är stolta medlemmar i organisationen Hållbar biltvätt. Det är ett samarbete mellan flera stora aktörer och är ett initiativ av branschföreningen Svensk Bensinhandel. Hållbar biltvätt arbetar med att öka kunskaperna och därmed förändra våra tvättvanor. För att minska mängden biltvättar som sker okontrollerat på garageuppfarter och tomter utanför hemmet, startades kampanjen Hållbar biltvätt.