Torkarblad

Det är din bilmodell och dess tillverkningsår som avgör vilka torkarblad du ska köpa. Ange ditt registreringsnummer nedan för att visa de torkarblad som passar din bil.

Visar sortiment för din bil:

{{ vehicle.selected.manufacturer.Name || "Ange ditt registreringsnummer" }}

{{ formatVehicleType(vehicle.selected) }}

så rekommenderar vi produkter som passar din bil.

Det finns ingen bil med angivet registreringsnummer

Tillverkare: {{vehicle.selected.manufacturer.Name}}
Modell: {{vehicle.selected.model.Name}}
Typ: {{vehicle.selected.type.Name}}
År: {{vehicle.selected.type.ManufacturedFrom | date : 'yyyy' }} - {{vehicle.selected.type.ManufacturedTo | date : 'yyyy'}}
 • {{facet.DisplayName}}

 • {{value.Hits}}

 • {{facet.DisplayName}}

 • {{value.Hits}}

Spara filter

När är det dags att byta torkarblad?

Dåliga torkarblad lämnar otorkade fläckar eller ränder på rutan. Med tiden slits gummit och torkarbladet försämras gradvis. Ser du att torkarbladen inte längre gör rutan helt ren, så ökar risken att du får försämrad sikt vid regn. Då är det dags att byta torkarblad.

Vilka torkarblad passar min bil?

Det är din bilmodell och tillverkningsår som avgör vilka torkarblad som passar din bil. För att göra det enklare för dig att hitta rätt har vi tagit fram rekommendationstabeller över våra egna torkarblad samt en över Bosch torkarblad.

Rekomendationstabell OKQ8 och Trico 

Rekomendationstabell Bosch 

Flatblades är en ny generation torkarblad som är extremt effektiva. De har inga leder vilket gör att de följer rutan på ett smidigt sätt. De har dessutom en inbyggd spoiler över hela torkarbladet som hjälper till att ge bladet ett bra tryck över rutan oavsett hur fort du kör. Den låter även mindre än vad standardbladen gör.

Standardbladen kallas ibland för stålblad, eftersom de skapar ett jämnt tryck över rutan med hjälp av flera länkar fästa på en stålskena. Det är den klassiska sortens torkarblad och deras enklare konstruktion gör att de är lite billigare än flatblades.

Så här byter du torkarblad

Det finns två huvudsakliga system för montering av torkarblad. Dels ett som heter universalfäste och sedan finns olika tillverkares egna system, som ofta kallas specialfästen. Universalfästen är det vanligaste fästet för torkarblad.

Universalfäste

Ska du montera ett torkarblad med universalfäste, som ibland också går under namnet krokfäste eller Quick-clip (Bosch torkarblad) finns det en videoanvisning för Bosch torkarblad här.

Specialfäste

Vid byte av specialfästen hänvisar vi i första hand till instruktionerna på förpackningen. Nedanför finns även länkar till instruktioner för de vanligaste specialfästena

Monteringsanvisning Trico NF-5_ Låsfäste

Monteringsanvisning Trico NF-6_ Sidfäste

Monteringsanvisning Trico NF-7_Toppfäste

Monteringsanvisning Trico NF-9_ Knappfäste22mm

Monteringsanvisning Trico NF-13_Knappfäste19mm

Monteringsanvisning Trico NF-14_Bajonettfäste

Monteringsanvisning Trico NF-15_Klofäste

Montering av Trico torkarblad

OKQ8´s torkarblad

OKQ8´s premiumblad är ett flexibelt och lättmonterat torkarblad som ger ett jämnt tryck över hela vindrutan och en följsam torkning. Klarar både regn, snö- och isbildning. Detta torkarblad fryser inte under vintertid eller torkar ut sommartid. Gör så här för att byta:

 1. Öppna fästets hake
 2. För bladet över kroken genom öppningen under haken och tryck tillbaka bladet runt kroken
 3. Tryck ned haken tills den låser bladet
 4. Monterat och klart

OKQ8´s standardblad är ett flexibelt och lättmonterat torkarblad som ger ett jämt tryck över hela vindrutan och har en följsam torkning i alla väder. Klarar både regn, snö- och isbildning. Torkarblad med stålram och universalfäste. Gör så här för att byta:

 1. Vinkla fästet
 2. För bladet över kroken genom öppningen under haken och tryck tillbaka bladet runt kroken
 3. Dra bladet framåt så att kroken låser i fästet
 4. Monterat och klart