Bonus, flexibel delbetalning eller avgiftsfritt - vad är viktigast för dig?

Det finns en uppsjö kreditkort att välja mellan och alla har olika villkor och förmåner. Som bekant finns det fördelar och nackdelar med allt, inte minst när det kommer till just kreditkort. Därför ska du alltid jämföra äpplen med äpplen, det vill säga, jämföra likvärdiga kort med varandra och därefter väga in dina egna önskemål och behov.

Bestäm syftet med ditt kort

Tycker du om shopping? Ska du ut och resa? Eller betalar du ofta på ett och samma ställe och inser att det borde ge dig något tillbaka? Vilket kreditkort som passar just dig är en personlig fråga. För allt handlar om vad du kommer att använda ditt kreditkort till. Formulera dina önskningar för sig själv och ha med dig dem när du börjar kika runt på marknaden. Då har du rätt förutsättningar för att hitta det kreditkort du har mest nytta av.


Titta på den effektiva räntan

Som kortkund kan det vara svårt att veta hur kreditens villkor ställer sig gentemot andra. Därför är det smart att inte bara titta på räntesatsen utan också titta på den effektiva räntan, det vill säga alla kostnadsbelagda delar av krediten. Den effektiva räntan fungerar som ett jämförpris och tar hänsyn till alla fasta avgifter rörande krediten. Kom ihåg att det kan vara stor skillnad i effektiv ränta om det ena kreditkortet till exempel inte har årsavgift!

Välj flexibel delbetalning och kort med sparränta

För att få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort vill vi tipsa dig om att välja ett kort där du själv kan bestämma i vilken takt du betalar tillbaka din skuld. Det kan nämligen vara skönt under vissa delar av året att fördela ut större utgifter över en lite längre period. De allra flesta kreditkort erbjuder möjlighet till delbetalning, men hur högt det lägsta beloppet att betala är kan variera. Var också uppmärksam på om du har möjlighet till betalningsfria månader. Väljer du istället att sätta in pengar i förväg på kortet ska du såklart få ränta på ditt insatta belopp, så kallad sparränta.


Välj kort med fördelar som du gärna tar del av

Reser du ofta kan ett kreditkort utan valutapåslag och med reseförsäkring vara särskilt intressant. Handlar du ofta i en särskild affär kan ett kreditkort hos just den kedjan vara fördelaktigt. Du som kör mycket bil, reser med bil och tar hjälp av en bensinstations olika serviceerbjudanden väljer med fördel ett kort som ger bra rabatt på drivmedel, återbäring på det du tankat och bonus som du kan handla för på station.


Med OKQ8 VISA kan du samla bonus och återbäring på semesterköpen

OKQ8 VISA är vårt smartaste kort med flexibel betalning. Det innebär att du väljer själv om du vill spara tryggt och sätta in pengar på kortet i förväg, eller nyttja din kredit och betala för dina köp när fakturan kommer. Du har självklart möjlighet att delbetala din skuld och då kan du få två betalningsfria månader per år.

Med OKQ8 VISA får du bonus på dina köp utanför OKQ8, både när du handlar mat, köper nya vinterdäck och bokar sommarresan. Din bonus kan du antingen ta ut i kontanter, tanka för eller använda när du handlar inne på våra stationer. Dessutom får du återbäring när du tankar med kortet. Förra året delade vi ut 38 miljoner till våra VISA-kortskunder!


Passa på!

Till och med 7 juli får alla nya kortkunder 100 kr att handla för på station!

Ett kreditbelopp på 30 000 kr med en kredit på 12 månader och 3% avbetalning varje månad ger en effektiv ränta på totalt 16,91% (maj 2019).