Fler tips inför vintern

Här ger vi fler smarta tips för hur du rustar dig inför vintern. Det kan exempelvis vara bra att alltid vara förberedd på det värsta. Det är kanske inte så roligt, men se gärna till att du har koll på ditt försäkringsbolags rutiner och ha extra försäkringspapper i bilen under vintern.

Kupétemperatur

Om du har för varmt i bilen är det lätt att bli lite trött och dåsig. Håll därför en lite lägre temperatur i bilen och ta av den tjocka vinterrocken, så sitter säkerhetsbältet bättre.

En flaska sand

Se gärna till att ha ett par PET-flaskor med sand i bilen under vinterhalvåret, så att du enkelt har sand till hands när du kör fast. Eller så kan du hjälpa någon annan som fastnat.

Frostskydd

Det skadar inte att göra en extrakoll av frostskydd i kylaren och i spolarvätskebehållaren inför vintern. Kolla med din servicepartner eller fråga oss på OKQ8.

Koll på säkringarna

Ta reda på var dina säkringar sitter innan vintern kommer så slipper du klura ut det när det är -15°C. Ha gärna ett gäng säkringar i bilen, de kostar inte mycket men är ovärderliga.

Låsspray och låsolja

Se till att ha en låsolja eller låsspray i jackfickan under vintern. I handskfacket i en igenfrusen bil gör ju inte låsspray någon nytta. Om du har problem med ett fruset billås kan du värma nyckeln istället för själva låset. En tändare gör jobbet alldeles utmärkt.

Du kan också hälla varmt vatten i en påse och hålla mot låset, men glöm då inte att torka torrt innan du sätter dig i bilen. Annars är det risk att låset fryser igen.