Kostnad ladda elbil hemma

Priset för att ladda din elbil hemma varierar beroende på elpriset och vilken laddare du har. Här får du lära dig mer om vad det kostar att ladda bilen hemma med en laddbox.

För både miljö och plånbok

Att köra en elbil är inte bara bra för miljön, det kan också vara riktigt bra för din plånbok. Jämfört med andra drivmedel så kostar det betydligt mindre att tanka en elbil. Att tanka en elbil är ca 7 kronor billigare per mil, jämfört med bensin eller diesel.


Dessutom gör en elbil naturligt av med mindre energi. En bränsledriven bil använder ca 6 kWh per mil och en elbil ca 1,5-2 kWh per mil, beroende bland annat på hastighet, bilmodell och väderförhållanden. Alltså är elbilen ett mycket mer energieffektivt val.

Vad kostar det att ladda en elbil på en laddstation?

En elbil drar ungefär 2 kWh per mil och det kostar ungefär 2,50 kr per kWh att ladda på publika laddstolpar. Så det kostar alltså ungefär 5 kr per mil att snabbladda på en publik station, vilket ungefär motsvarar 9 kronor per mil.

 

 

Går det att sänka priset för sin elbilsladdning hemma?

Att ladda sin elbil hemma med en laddbox är ett bra sätt att få ner sina kostnader. Du får ett lägre pris jämfört med att ladda på offentliga laddstationer och du kan passa på att ladda när elpriset är som lägst.

Om du har ett rörligt elavtal och en uppkopplad laddbox så kan du styra vilken tid på dygnet du ska ladda bilen. Genom att automatisera laddningen så kan du alltså ladda när elen är som billigast och sänka dina laddningskostnader ännu mer.

Vad kostar det att köpa och installera en laddbox hemma?

Vi erbjuder kvalitetssäkrade laddboxar från Charge Amps och Zaptec för olika typer av behov.

Vill du ladda din elbil billigare och snabbare?

Då tjänar du på att bli laddkund hos oss på OKQ8. Det enda du behöver göra som privatperson är att registrera ett konto i appen OKQ8 Elbilsladdning i Appstore.

Ladda ner appen från Appstore

Ladda ner appen från Google Play


Är du företagskund rekommenderar vi dig att skaffa Företagskort Business Basic El.