Ladda längs vägen

Idag erbjuder vi laddning från Vittangi i norr hela vägen ner till Trelleborg. Och med hjälp av vår app OKQ8 Elbilsladdning ser du enkelt var närmaste lediga laddstation finns. 

OKQ8 företagskort ger dig tillgång till ca 1 300 publika laddstationer

  • Använd appen OKQ8 Elbilsladdning för att hitta en laddstation och ditt företagskort för att starta och betala för laddning.

  • Som innehavare av ett företagskort kan du starta och betala för laddning på alla laddstationer som visas i appen OKQ8 Elbilsladdning. Vi samarbetar med ett publikt laddnätverk som gör att du får tillgång till flera olika aktörers laddstationer.

  • Alla aktörer inom laddnätverket sätter sina egna priser, det innebär att priserna varierar mellan olika laddare. I appen OKQ8 Elbilsladdning kan du se aktuellt pris på varje enskild laddstation. 

  • Då priserna kan variera är det viktigt att alltid titta på aktuellt pris i appen OKQ8 Elbilsladdning innan laddning.

  • Vid vissa laddstationer tillkommer kostnad för parkering. Denna kostnad kan du också se i appen OKQ8 Elbilsladdning. 
 

Så här gör du för att ladda

1. Ladda ner appen via App Store eller Google Play

2. Registrera ett användarkonto (valfritt). Det går inte att registrera ett företagskort som betalmedel.

3. Använd kartfunktionen för att hitta en laddstation som passar dina behov. Appen visar pris, effekt (kW), typ av uttag samt tillgänglighet på de olika laddstationerna.

4. Åk till laddaren.

5. Väl framme vid laddaren startar och betalar du för laddningen genom att hålla företagskortet mot laddarens RFID-läsare. Eftersom laddningen betalas med företagskort ses du som en registrerad användare och får det lägsta priset som visas i appen.

 

 

Ett kort för alla drivmedel

Med våra företagskort Business Basic El och Fuel Plus El kan ni enkelt samla alla drivmedelsköp, både flytande och el, på en och samma faktura. Våra företagskort för elbilsladdning har en ikon, bil med sladd, uppe i högra hörnet. Om du har denna ikon på ditt kort kan du starta och betala för laddning med kortet.

Ansök om företagskort

Ladda snabbare och enklare

Idag sker laddningen till största del i hemmet eller på arbetet och möjligheterna till publika laddplatser längs vägarna är begränsad.

Därför bygger vi nu tillsammans med Skellefteå Kraft supersnabbladdare på fler än 300 stationer runt om i landet de närmaste åren, så att du som elbilsförare kan ladda bilen snabbare och enklare.

Vanliga frågor

Hur gör jag för att starta laddning med mitt företagskort?
- Läs alltid instruktionerna på laddaren. För att starta laddning: håll företagskort mot RFID-läsaren. Tänk på att det ibland kan ta upp till 20 sekunder innan kortet har blivit registrerat. 

Varför finns det priser för registrerade kunder och för icke registrerade kunder i appen?
- Vid vissa laddstationer har man valt att ge olika priser till registrerade kunder och icke registrerade kunder. Som registrerad kund får man i vissa fall ett lite lägre pris (ca 10-15 %). Man ses alltid som en registrerad kund när man startar och betalar för laddning via ett företagskort. 

Får jag rabatt när jag laddar via företagskortet?
- Vi kan ge rabatt till de som laddar med ett OKQ8 företagskort på en OKQ8-supersnabbladdare (150 kW). Fråga din arbetsgivare om aktuell rabatt. 

Varför ber appen OKQ8 Elbilsladdning om att jag ska skapa ett användarkonto?
- Appen används även av privatpersoner som startar och betalar för laddning via appen. Dessa användare kopplar ett privat bankkort som betalmedel till sitt användarkonto. Som användare av ett företagskort behöver man inte skapa ett användarkonto. Det går inte att registrera ett företagskort som betalmedel i appen.

 

Vill du veta mer? Kontakta gärna en av våra säljare.

Kontakta gärna någon av våra säljare för mer information, rådgivning eller förslag på helhetslösning utifrån ditt företags behov.

hyrbil_daniel_johansson

Norra Sverige

Daniel Johansson
Account Manager
E-post: daniel.johansson@okq8.se
Tfn +46 (0)70 168 19 66

Södra Sverige

Henrik Klang
Account Manager
E-post: henrik.klang@okq8.se
Tfn +46 (0)72 147 53 34

Södra & mellersta Sverige

Martin Garmstedt
Account Manager
E-post: martin.garmstedt@okq8.se
Tfn +46 (0)70 268 01 17

Kontakta oss

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har frågor eller funderingar gällande laddstation, appen eller våra företagskort.
Ring 020 - 65 65 65

Öppettider 08:30-16:00 alla helgfria vardagar.

Eller maila oss på laddning@kundservice.okq8.se