Snabbladdning för tung trafik

Är man stor måste man vara elektrisk. Tillsammans med Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnar lägger vi nu i nästa växel för elektrifieringen av tung trafik. Vårt mål är att etablera ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik.

lastbil HPC

Det ska vara lätt att ladda tungt

Vi har påbörjat vår utrullning av snabbladdning för den tunga trafiken och i planen finns det 41 platser. Inte bara på OKQ8 och IDS-stationer utan även hos Volvos Truck stops.

Supersnabbladdarna för tung trafik kommer att finnas på strategiskt viktiga platser runtom i Sverige, fördelat på OKQ8:s och IDS anläggningar (22 st) samt Volvo Lastvagnars återförsäljare (19 st).

Varje anläggning kommer att utrustas med två till fyra laddpunkter med 350 kWh i varje uttag vilket möjliggör att flera lastbilar kan ladda samtidigt.

nätverk snabbladdning tung trafik

Etableringen är igång

Tillsammans med Skellefteå Kraft, IDS och Volvo Lastvagnar satsar vi nu på att etablera 41 strategiskt placerade laddstationer runtom i Sverige. Idag är det möjligt att ladda i Halmstad, Jönköping och Örebro. I framtiden kommer våra supersnabbladdare även finnas i Borlänge, Borås, Brålanda, Båstad, Glumslöv, Grums, Gällö, Himle, Jordbro, Lidköping, Linköping, Luleå, Kalmar, Malmö, Mora, Norrköping, Norrtälje, Sillekrog, Skellefteå, Skövde, Sollentuna, Sorsele, Torsby, Tönnebro, Umeå, Uppsala, Vänersborg, Värnamo, Väse, Västerås, Växjö, Ödeshög och Örnsköldsvik.

 

Ett kort, en faktura, alla drivmedel

På våra anläggningar kan du använda vanligt bankkort samt OKQ8 företagskort. Företagskorten Business Basic El och Fuel Plus El underlättar övergången från fossildrivna till eldrivna fordon och är helt unika på marknaden - de möjliggör att du enkelt kan samla alla drivmedelsköp, både flytande och el, på en och samma faktura. 


Aktuellt pris; Priser


Ansök om OKQ8 företagskort

Tung trafik, snabbladdning, laddstation

Tillsammans med Skellefteå Kraft

Vår satsning på det nya nätverket med supersnabbladdare möjliggörs genom vårt samarbete med Skellefteå Kraft - ett av Sverige äldsta och största elbolag som producerar förnybar energi med egna kraftstationer för både vind- och vattenkraft samt bioenergi. Tillsammans driver vi utvecklingen av ökad förnybar produktion i energisystemet, även om vi ännu inte kan garantera att våra laddstolpar innehåller uteslutande förnybar el. I de fallen Skellefteå Krafts egen produktion inte räcker till, köper de el från elbörsen Nord Pool och säkerställer att den kommer från förnybar produktion genom ursprungsgarantier.

Läs mer om Skellefteå Kraft och förnybar el på skekraft.se

Vill du veta mer?

Våra säljare har svar på era frågor och hjälper er gärna att komma igång.

Region Syd

Tomas Andersson
Account Manager
E-post: tomas.andersson@okq8.se
Tfn +46 (0)76 697 38 78

Region Väst

Peter Törn
Account Manager
E-post:  peter.torn@okq8.se
Tfn +46 (0)70 168 81 84

Region Norr & Mälardalen

Anders Haraldsson
Account Manager
E-post:  anders.haraldsson@okq8.se
Tfn +46 (0)70 648 02 75