Försäkring vid ägarbyte

Hur gör man med försäkring vid ägarbyte? Här kan du läsa mer om vad som gäller. Välkommen till OKQ8!

Har du frågor eller vill jämföra oss mot din bilförsäkring du har idag. Ring oss på 020-65 65 65.

Vad gäller vid ägarbyte?

Många bilar säljs direkt mellan privatpersoner och då är det viktigt att tänka på vem fordonet står försäkrad på. Kort förklarat är det så att den som är angiven som ägare i Vägtrafikregistret också behöver stå som försäkringstagare, vilket innebär att det inte är möjligt att ta över bilförsäkringen från den tidigare ägaren.

Tillsammans med försäkringsgivaren Gjensidige kan OKQ8 erbjuda såväl trafikförsäkring som halv- och helförsäkring. Om du väljer halvförsäkring eller helförsäkring kan vi också erbjuda dig möjligheten att teckna tilläggsförsäkringen BackUp Plus, som är ett komplement till bilförsäkringen och kan ge upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme.

Köpt helt ny bil?

Det är ett flertal faktorer som påverkar vilken typ av bilförsäkring man bör skaffa. Bilens ålder är en av de parametrar som man bör ha i åtanke innan man tecknar sin försäkring. Här kan du läsa mer om vilken omfattning en bilförsäkring bör ha om du äger en ny bil.

Våra mer omfattande bilförsäkringar

Halvförsäkring bil

Ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen och innebär att du kan känna dig trygg på vägarna.

Helförsäkring

Om din bil är helförsäkrad har du möjlighet till ersättning för alla skador som kan drabba din bil. För dig som vill känna dig helt trygg.

Läs mer om fördelarna och jämför bilförsäkring.

Räkna ut pris

Se vad din bilförsäkring kommer att kosta.

Att tänka på innan du skaffar bilförsäkring

Några råd inför att du tecknar ny bilförsäkring.

Självrisk bilförsäkring

Självrisken i en bilförsäkring är den kostnad du som försäkringstagare betalar om du råkar ut för en olycka med din försäkrade bil.