Självrisk bilförsäkring

Här kan du läsa om självrisker på bilförsäkring och vad du kan göra för att reducera dem om olyckan skulle vara framme.

Självrisken i en bilförsäkring är den kostnad du som försäkringstagare betalar om du råkar ut för en olycka med din försäkrade bil. Självrisker varierar ofta beroende på skademoment, det vill säga vilken typ av olycka du har råkat ut för, och det finns ofta möjlighet att välja självrisknivå för vagnskador om du väljer att helförsäkra din bil. 

Om du väljer att teckna vår halvförsäkring eller helförsäkring har du också möjlighet att teckna OKQ8 BackUp Plus, som kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Den här tilläggsförsäkringen täcker allt ifrån stöld och motorskador till nyckelförlust och feltankning. Dessutom ingår assistans vid driftstopp, ersättning vid punktering samt mycket annat. Läs mer om försäkringen lite längre ned på sidan.

Slipp självrisken med OKQ8 BackUp Plus

Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp får du ett komplement till din ordinarie bilförsäkring. Den täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.