Teckna bilförsäkring

Här hittar du information om vad som kan vara viktigt att tänka på innan du tecknar en bilförsäkring. 

Några saker att tänka på innan du tecknar bilförsäkring

Bilens ålder: har du en äldre bil med lågt värde kan det räcka med att teckna trafikförsäkring. Har du en helt ny bil med vagnskadegaranti behöver du allt som oftast bara teckna halvförsäkring. Fundera på vilket skydd du behöver, i tabellen här intill kan du se vad våra bilförsäkringar innehåller.

Befintlig försäkring: om du redan har en bilförsäkring och står inför att teckna en försäkring i ett annat bolag bör du säkerställa att du inte säger upp den gamla försäkringen innan din nya bilförsäkring träder i kraft.

Premie och självrisker: se till att jämföra självriskerna för respektive moment i olika bolags bilförsäkringar då de kan variera. Det är oftast enkelt och smidigt att räkna fram ett pris hos de bolag du är intresserad av så se till att även jämföra premien.

Tilläggsförsäkring: säkerställ att det finns möjlighet att teckna tilläggsförsäkring till din bilförsäkring. Om du väljer vår halv- eller helförsäkring kan du teckna OKQ8 Backup Plus, en unik tilläggsförsäkring som kostar från 125 kr per månad och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen täcker allt ifrån stöld och motorskador till nyckelförlust och feltankning. Dessutom ingår assistans vid driftstopp, ersättning vid punktering samt mycket annat. Läs mer om försäkringen lite längre ned på sidan.

Om bilförsäkring

Du behöver som minst ha trafikförsäkring för att få köra med din bil och då får du skydd mot skador som du själv orsakar med din bil, men inte skador på din egen bil. Om du önskar sådant skydd behöver du antingen teckna halvförsäkring eller helförsäkring. Vilket alternativ du bör välja beror på vad du har för bil. Läs mer nedan. OKQ8 Bilförsäkring är ett samarbete mellan OKQ8 och försäkringsgivaren Gjensidige Försäkring.

Helförsäkring

Om din bil är helförsäkrad har du möjlighet till ersättning för alla skador som kan drabba din bil. För dig som vill känna dig helt trygg.

Halvförsäkring

Halvförsäkring är ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen och innebär att du kan känna dig trygg på vägarna.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring behövs enligt lag för att du ska få köra din bil. Ersätter bara skador på annans egendom och personskador.

Räkna ut ditt pris

Se vad din bilförsäkring kommer att kosta.

Premien - bilförsäkringens pris

Det här påverkar priset på din bilförsäkring.

Slipp självrisken med OKQ8 BackUp Plus

Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp får du ett komplement till din ordinarie bilförsäkring. Den täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Unga försäkringstagare

Här vi samlat lite information till yngre bilägare som ska försäkra sin bil.