Intervju med Magnus Ambjörnsson

Station - OKQ8 Skoghall och Kil i Värmland

Var filminspelningen som du hade tänkt dig?

Jag trodde att det skulle vara mer manus - men det var faktiskt nästan som en vanlig arbetsdag. Produktionen bad mig att agera precis som jag brukar, och det var ju inga problem med tanke på att kaffemaskinen är något jag har bra koll på.


Apropå kaffemaskinen, hur kommer det sig att du gillar kaffe så mycket?

Det har bara följt med, det är kaffe som gäller helt enkelt. Smaken och doften av kaffe på morgonen är det bästa som finns. Jag började dricka kaffe när jag var 14-15 år, och efter det har det bara blivit mer och mer. I början smakade det inget vidare, men nu är det ett viktigt måste i vardagen.


Vad är dina bästa tips för att få till en riktigt god kopp kaffe?

Kaffemaskinen på OKQ8 är riktigt bra, så på stationen är det enkelt att få till en riktigt god kopp. Men annars är det svart kaffe som gäller. Ett tips hemma är att hälla i varmvatten i filtret innan man tillsätter pulvret, då blir smaken fylligare.


I filmen ser man dig gömma dina kaffekoppar från kollegorna - var är det konstigaste stället du har gömt en kaffekopp på?

Jag brukar glömma dem lite här där. På pumpplan har jag glömt en hel del kaffemuggar, speciellt under servicehjälpen när det är lite kallt! Sedan så glöms det så klart inne på stationen också - i ostkylen har jag hittat några kvarglömda kaffemuggar!


Vad är det som gör att du trivs att arbeta på OKQ8?

För det första så har jag ett genuint motorintresse. Jag är mekaniker i grunden, vilket gör att jag kan ge bra biltips till kunder. Sedan tycker jag även det är roligt med handel och sälj!


Varför ska man stanna till och tanka på just OKQ8 Skoghall?

Vi har fruktansvärt trevlig personal – man känner sig hemma när man är hos oss. Sedan ska man självklart besöka oss för min humor, den är riktigt rolig om jag får säga det själv! Jag tvekar inte att skämta med kunder, och upplever att de flesta av våra kunder brukar lämna med ett leende på läpparna när de besökt oss.


Vad är dina bästa tips på bilsmart mat och dryck?

Att ha bullpapper i kaffehållaren skulle jag säga är ett bra tips. Om det smular när man har en bakelse eller dylikt där så kan man bara lyfta upp bullpappret. Sedan är ju en god kopp kaffe en självklarhet under bilfärden!


Vad är dina bästa utflyktstips runt OKQ8 Skoghall och Kil?

Kalksjön, som ligger ungefär timme härifrån är verkligen värd att besöka. Det är lite udda att se en sjö som är helblå, vilket gör Kalksjön till en bra plats att ta fina foton vid, särskilt om vädret vill väl. På vägen dit rekommenderar jag att man köper sig en OKQ8-kaffe och bulle så att man kan fika under utflykten!

Det är kaffe som gäller helt enkelt. Smaken och doften av kaffe på morgonen är det bästa som finns.