Investment Manager till OKQ8 Scandinavia

Placering: STOCKHOLM

Sista ansökningsdag: 2019-12-02

Jobbeskrivning

OKQ8 Scandinavia söker nu en affärsnära och kommunikativ Investment Manager. Du kommer bli en del av avdelningen Fuel controlling, Investments & Treasury och tillsammans med övriga kollegor arbeta mot OKQ8 Scandinavia. Du kommer att rapportera till Head of Fuel controlling, Investments & Treasury.

Nyckelfunktioner som förlitar sig på leveranser från avdelningen är bland annat styrelse, ägare och ledning. Förutom dessa kommer övriga kontaktytor vara ledningsgruppen och linjechefer samt projektledare med ansvar för investeringar, främst inom Retail och IT.

Primära ansvarsområden

• Som Investment Manager är du i din roll ansvarig för att säkerställa och arbeta för att bolagets årliga investeringar på ca 900 MSEK maximeras i förhållande till avkastning och strategiska behov genom att bl a delta i investeringskommittén samt stötta verksamheten. Rollen managerar även nätverksstrategin dvs att rätt typ av utbud/anläggning/driftform finns på korrekt läge, t ex gällande stationer, biltvättar etc.

• Budget-, prognos- och 5-årsplan, såväl affärsmässigt som praktiskt • Löpande uppföljning, analys och reflektion/slutsats

• Ansvara för relevant forecasting för att styra ansvarsområdet vid avvikelser mot uppsatta mål • Bistå verksamheten med support och rådgivning i Capex processen

• Delta vid förvärv

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi eller finans. Vi tror att du har en bakgrund från en corporate finance avdelning eller från liknande verksamhet i näringslivet. Du behärskar svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Du har en mycket god analytisk och stark kommunikativ förmåga.

Som person tror vi att du trivs med att framföra och driva igenom dina idéer och förslag. Vi antar att du med din bakgrund har förmågan att snabbt sätta dig in i affärssamband och har en god helhetssyn över större flöden och processer. Förutom detta ställer denna roll även höga krav på din förmåga att driva ditt eget arbete framåt samt din förmåga att kommunicera med andra på ett pedagogiskt och engagerat sätt. Du trivs med att skapa relationer och har lätt för att skapa förtroende i dina samarbeten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Vindex. För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Borg via 070-545 66 45.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka inte att skicka in din ansökan redan nu!

Vi erbjuder

Livet med OKQ8 Scandinavia

• Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.

• Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.

• Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.

• Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Om oss

OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Ansök idag

Bli en del av vårt team

Om oss

Om du inte redan gjort det så uppmanar vi dig att besöka våra karriärsidor där du kan läsa mer om vad vi erbjuder som arbetsgivare, våra karriärvägar, och inte minst lära känna några av våra fantastiska medarbetare.

Jobba hos OKQ8 Scandinavia

 

 

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn uppdaterar vi aktiviteter och nyheter för dig som karriär- och arbetssökande.