Lead Accountant, Back Office Treasury, till OKQ8

Placering: VÄSTERÅS

Sista ansökningsdag: 2019-12-03

Jobbeskrivning

Har du erfarenhet av Back Office och/eller MiddleOffice från en mindre eller medelstor Treasuryavdelning? Drivs du av att arbeta strukturerat och alltid söka den bästa och mest effektiva lösningen?

I rollen som Lead Accountant ansvarar du för att hantera dina uppdrag enligt SLA och enligt lagkrav med hög kvalité efter utsatt tidplan. Du har ett övergripande ansvar att driva och leda uppdraget i enlighet med processbeskrivningar och SLA samt ta ansvar för effektiviseringsarbete, intern kontroll av processer och uppföljning av arbetsuppgifternas regelefterlevnad.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Du kommer att arbeta från vårt kontor i centrala Västerås, 5 minuters promenad från tågstationen. Resor till vårt kontor i Stockholm kan förekomma.

Arbetsuppgifter:

• Dagliga avstämningar och kontroller av bl a lån, swappar och likvidflöden

• Nettning, clearing, settlement

• Betalningar, cash pool hantering, redovisning

• Riskhantering, riskanalys

• Värdering av finansiella poster

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi. Vidare har du goda kunskaper om redovisning samt några års erfarenhet inom Treasury, däribland instrument som FX och MM. Du besitter goda kunskaper i Excel och systemvana inom Treasury Management system. Arbetslivserfarenhet från redovisning av råvaror samt systemet Twin är meriterande.

Du är en självgående och ansvarstagande person som drivs av att utveckla vår Back Office funktion i takt med att bolaget växer och verksamheten förändras. Vidare har du ett sinne för detaljer och arbetar beslutsamt för att möta deadlines och uppsatta mål. Du har ett stort kundfokus och drivs av att hitta lösningar. Vidare vågar du ifrågasätta processer i syfte att effektivisera arbetet.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linda Winberg via Linda.Winberg@okq8.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Elisabeth Roll via elisabeth.roll@okq8.se. Vi arbetar med löpande urval, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vi erbjuder

Livet med OKQ8 Scandinavia

• Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.

• Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.

• Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.

• Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Om oss

OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Ansök idag

Bli en del av vårt team

Om oss

Om du inte redan gjort det så uppmanar vi dig att besöka våra karriärsidor där du kan läsa mer om vad vi erbjuder som arbetsgivare, våra karriärvägar, och inte minst lära känna några av våra fantastiska medarbetare.

Jobba hos OKQ8 Scandinavia

 

 

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn uppdaterar vi aktiviteter och nyheter för dig som karriär- och arbetssökande.