Isa Jakobsson

Med drivkraft att effektivisera och digitalisera. Från logistikadministratör till HR Solutions Specialist.

Titel: HR Solution Specialist
Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2015

Hur ser din nuvarande roll ut?

Jag arbetar med att effektivisera och digitalisera våra HR processer. Jag är ytterst ansvarig för HR- och Payroll-systemen, det vill säga de system som tillhandahåller information om alla medarbetare inom OKQ8 Scandinavia.


Beskriv ditt mest betydande projekt?

Reseräkningsprojektet. Att hantera utlägg var tidigare en mycket krånglig och tidskrävande process för våra medarbetare. Nu har vi efter omsorgsfullt arbete implementerat ett nytt system där våra medarbetare via en app med AI motor registrerar och administrerar sina utlägg i Sverige. Näst på tur är att effektivisera denna process i Danmark. 


Vilken är din största personliga seger inom detta projekt?

Att jag lyckats driva ett sådant projekt i mål, med många olika interna och externa intressenter. Framgången är definitivt att det kommer att bli en stor tidsbesparing för alla medarbetare, det är kul att vara den som underlättar vardagen för sina kollegor. En viktig lärdom som jag kommer ta med mig efter detta arbete är vikten av att ha en realistisk tidsplan samt tydlig kommunikation genom hela processen. När berörda parter får komma med input till projekt så blir engagemanget garanterat högre.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag dagligen har kontaktytor med flera olika avdelningar och leverantörer. Lika kul är möjligheten att få utmanas, att testa nya saker och tekniker. Det är min drivkraft, och det jag motiveras av – att hitta nya lösningar och att effektivisera. 


Hur ser du på din framtid?

Ett område som jag tycker är väldigt intressant och något som OKQ8 satsar stort på är hållbarhet och miljö, det är något som jag skulle vilja arbeta med framöver.

Fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare.

Harri Ikeda Karjalainen

Förtroendeskapande Domain Architect CRM IT.

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.