Tips inför bilsemestern

Det finns mycket att uppleva i vårt avlånga land. Kanske ska du cykla mountainbike i Åre, campa på Öland, sola på stränderna i Tylösand eller uppleva pulsen i Stockholm. Vi har samlat några av våra bästa restips inför semestern oavsett vart du är på väg. 

1. Ladda ner ljudböcker och sagor i förväg som ni kan lyssna på tillsammans i bilen. Eller lyssna var för sig, då är det bra se till att få med sig allas hörlurar och kanske en extra powerbank. Dubbelkolla att du har laddare med uttag som passar i din bil, för att kunna ladda telefonen längs resan. Det blir extra viktigt om den används som GPS.

2. Dryck och snacks är viktigt för humöret när det vankas många timmar i bilen. Ladda upp med dina favoriter. Råkar du glömma något gott? Ingen fara vi finns med dig längs vägen och har det mesta som kan göra din resa till en god resa. Våtservetter är ett extra hett tips. För vi vet alla att den där glassen smälter snabbare än vad vi tänkt. 

3. Padda och Nintendo är superkul, men underskatta inte vikten av lekar som passar i bilen. Vad sägs om ”Vem tänker jag på” eller ”Gissa filmen” eller varför inte ”Djurleken”, där en person säger ett djur, t.ex. kanin, och nästa person ska komma på ett djur som börjar på sista bokstaven i ordet kanin – noshörning.

4. En badstopp på vägen är aldrig fel. Passar extra bra för de som har lite myror i brallan. Tips är då att ha badkläder och handduk lätt till hands.

5. Sommarkolla bilen innan du rullar ut på Sveriges vägar. Det är viktigt att säkerställa att bilen är rätt rustad och är i bra skick för långa resor. Kontrollera oljenivån och spolarvätskan inför bilsemestern och kolla att lufttrycket är rätt i förhållande till din packnings vikt. Funkar AC:n som den ska? Startkablar, bogserlina, varningstriangel, säkerhetsväst och första hjälpen-kit är flera saker som behöver finnas i bilen om det blir nödläge. Är du osäker kan du boka en sommarkoll på någon av våra verkstäder.

6. Viktigt men inte så kul kanske. Har du koll på din bilförsäkring? Kanske är det läge för en tilläggsförsäkring som täcker det mesta som kan hända längs vägen. Helt utan bindningstid och som täcker allt från feltankning till trafikskador. Teckna här.

Låt oss avsluta med det viktigaste av alla våra tips:

Ha inte bråttom, visa omtanke om dina medtrafikanter.
Ta en paus, kanske en glass eller två och njut av din resa. Gör resan till en del av upplevelsen.

Vi ses längs vägen!

Dina vänner på OKQ8