Opti - ett enkelt sparande i fonder

Starta idag och få 50% rabatt på Optis förvaltningsavgift i ett år*.

Börja spara för en bättre framtid*

Opti bygger på smart teknik och matematik som kombinerar fonder på ett sätt som ger så bra resultat som möjligt i förhållande till risken du tar. Opti var en av de första digitala rådgivare att lansera hållbara fondportföljer, där du som kund enkelt väljer vilken nivå av hållbarhet som passar dig.

 • Få hjälp att komma igång
  Du får hjälp att komma igång med ditt sparande och Opti investerar dina pengar i en bred fondportfölj. Genom fonderna kan du äga aktier från alla världens hörn, råvaror inklusive guld och silver, högavkastande obligationer, och mycket mer.


 • Avgift
  Opti kostar ungefär hälften av vad en vanlig aktiefond kostar i snitt i Sverige (källa: AMF 2021). Då ingår allt, både förvaltning och alla fonder i din portfölj. Nu får du som OK-medlem dessutom 50 procent rabatt på förvaltningsavgiften det första året.


 • Trygghet
  Sparandet omfattas av både det statliga investerarskyddet och av insättningsgarantin. Din data och inloggning skyddas av BankID. Du kan när som helst ta ut pengarna du satt in, och det kostar såklart ingenting att göra det.

Om Opti

 • Enkelt - Opti sköter allt

  När du sparar pengar genom Opti köper du inte bara ett riktigt bra fondsparande till ett lägre pris. Opti förvaltar dessutom pengarna åt dig, dag och natt. Du är igång med ditt nya sparande på mindre än fem minuter, det görs smidigt direkt i webbläsaren genom att du svarar på några enkla frågor. Du får också svara på några frågor för att ta reda på vilken risk du är villig att ta. Baserat på dina svar föreslår Opti en personlig portfölj till dig, med en lämplig blandning av aktier, råvaror och tre sorters räntor i förhållande till din riskvilja. Förslaget är gratis, och du väljer själv om du vill investera pengar i din nya portfölj.

  Portföljen rebalanseras regelbundet. Det innebär att Opti hämtar hem vinster från investeringar som gått bra, och köper det som är relativt billigare just nu. Rebalanseringen gör att du hela tiden har lämplig risknivå i din portfölj, och förväntas öka den avkastning du får. Läs mer om hur Optis portföljer fungerar på Opti.se/portfolj

 • Ärligt

  De låga avgifterna visas tydligt och enkelt i kronor och ören, och det finns inga som helst dolda avgifter. Opti är en oberoende rådgivare och tar därmed inte emot fondprovisioner från de fondbolag vars fonder Opti rekommenderar, istället betalas de ut till dig.

  Opti väljer de absolut bästa fonderna i sin kategori. Och genom att förhandla med fondbolagen får du i snitt 30 - 70 procent rabatt på fonderna du sparar i.

 • Hållbart

  Nästan alla fonder i portföljerna har hållbarhet som själva målet med sina investeringar. Hållbart sparande innebär att fonderna bedöms utifrån kriterierna miljöpåverkan, socialt ansvar och ägarstyrning. Det innebär till exempel att fonderna aktivt väljer bort bolag som är involverade i produktion av vapen, alkohol, tobak, spel, pornografi och fossila bränslen.

  Fonderna undviker dessutom att investera i bolag som bryter mot kränkningar av de internationella normerna kring miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik. Övriga fonder i portföljerna finns där för att de är viktiga för att höja den förväntade avkastningen och/eller sänka risken.

  Opti har tre nivåer av hållbarhet du kan välja mellan: Den normala portföljen, den som främjar miljön och innehåller råvaror, och den där hållbarhet är själva målet med investeringarna. Läs mer och se vilken nivå som passar dig bäst på Opti.se/hallbart.

 • Rabatten

  Just nu får du 50% i rabatt de kommande 6 månaderna när du startar ditt sparande hos Opti.

  Avgiften för en portfölj är ca 0,8 % per år och inkluderar då förvaltningen, kostnaderna för samtliga fonder och allt annat väsentligt. Så om du expempvis i snitt sparar 10 000 kronor i din Opti-portfölj under året betalar du 80 kronor i avgift.

Undrar du något? Läs mer på Optis FAQ

Kom igång nu och få rabatt hela första året

För dig som OK-medlem har vi fixat ett riktigt bra erbjudande som ger dig 50% rabatt på Optis förvaltningsavgift hela ditt första år som kund. Rabatten gäller nya kunder och börjar gälla ett kvartal efter att du gjort din första insättning.


Det tar bara fem minuter att starta ett sparande – sedan sköter Opti resten!


Riskinformation: Kom ihåg att historisk värdeökning inte är en garanti för framtida värdeökning. Fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.
Avgiften för en portfölj är ca 0,8 % per år och inkluderar då förvaltningen, kostnaderna för samtliga fonder och allt annat väsentligt. Av det står förvaltningsavgiften för 0,5 %. Om du som exempel har i snitt 50 000 kronor i din Opti-portfölj under året så betyder det att du får 125 kr rabatt (50 % rabatt på förvaltningsavgiften).
När du startar ett sparande hos Opti är det Opti (Optise AB, org. nr. 556989-9932) som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan läsa mer om hur Opti behandlar dina personuppgifter på Optis hemsida; Integritetspolicy | Opti.
*Rabatten är på 50 % av Optis förvaltningsavgift och gäller i ett år med start nästföljande kalenderkvartal efter att du loggat in med BankID hos Opti. Rabatten gäller endast nya kunder. 
**Förtydligande: Ett påbörjat sparande genomförs hos Optise AB och inte hos OKQ8 AB. För frågor gällande allt som rör sparandet hänvisas dessa direkt till Optise AB (Opti).