Kostnad ladda elbil

Vad det kostar att ladda en elbil beror både på vilken elbil du har och på vilken miljö du laddar i. På den här sidan reder vi ut mer i frågan.

Exakt hur mycket det kostar att ladda en elbil beror både på hur stort din bils batteri är och var du laddar någonstans. Om du laddar hemma med en laddbox får du ofta ett lägre pris per kWh jämfört med att du snabbladdar på en laddstation. Väljer du det senare är priset lite högre, men du får en mycket snabbare laddning.

Oavsett vilken miljö du väljer att ladda i och hur snabb laddning du väljer, är elbilsladdning mycket kostnadseffektiv. Du sparar i snitt 7 kr/mil på att ladda bilen med el, jämfört med andra typer av drivmedel.

Vill du tanka bilen med el? Via länken nedan hittar du information om vad det kostar att ladda din elbil på någon av våra laddstationer runt om i landet.
Vad kostar det att ladda elbilen hemma? Exakt hur mycket det kostar att ladda beror på flera olika saker, via länken kan du läsa mer om att ladda din elbil hemma.

Vanliga frågor om vad det kostar att ladda en elbil

En av de vanligaste frågorna när man går över till att köra elbil, är vad det kostar att ladda upp en elbil. Här går vi igenom vad det kostar att ladda bilen i olika miljöer.

Vad kostar det att ladda en elbil?

Det kostar från ca 2,50 kr per kWh att ladda på en 22kW-laddare laddstation. En elbil drar ungefär 2 kWh per mil, så det kostar alltså ungefär 5 kr per mil att ladda på en publik station. Vid supersnabbladdning är priset ca 6 kr per kWh. Om du är laddkund* hos oss får du ett lägre pris när du laddar din elbil på våra stationer. 

*Med laddkund avses de som har OKQ8 Företagskort eller har registrerat ett konto i appen OKQ8 Elbilsladdning.

Vad kostar det att ladda en elbil på jobbet?

Allt fler arbetsplatser skaffar laddstationer för att göra det enkelt för sina anställda att ladda på jobbet- Om du vill ladda din elbil på ditt arbete bestämmer din arbetsgivare vad det ska kosta.


Vad kostar det att ladda en elbil i en bostadsrättsförening?

Om din bostadsrättsförening erbjuder elbilsladdning så bestämmer även de sitt eget pris. Vissa föreningar tar ut ett självkostnadspris för elen och vissa lägger på en lite högre avgift.  Vill du ladda din elbil billigare och snabbare?

Då tjänar du på att bli laddkund hos oss på OKQ8. Det enda du behöver göra som privatperson är att registrera ett konto i appen OKQ8 Elbilsladdning i Appstore 

Ladda ner appen från Appstore

Ladda ner appen från Google Play


Är du företagskund rekommenderar vi dig att skaffa Företagskort Business Basic El.